BIKINI CHALLENGE

Aloitin tammikuussa 2015 Fitfarmin Bikini Challenge valmennuksen. Kyseessä on 10 viikkoa kestävä valmennus, johon sisältyy valmennuksen aikana päivittyvä ruokavalio sekä ohjeet kuntosalille ja viikkotreeneihin. Bikini Challenge on naisille tarkoitettu valmennusohjelma, joka ei ole perinteinen laihdutusvalmennus, vaan kyseessä on pikemminkin vartalon muokkausohjelma. Valmennus pitää tehokkaasti yllä aineenvaihduntaa ja energiatasot pysyvät myös korkealla valmennuksen aikana.
Päivitän tähän postaukseen omia kokemuksiani valmennuksesta. Tarkkoja tietoja esimerkiksi ruokavaliosta en voi antaa, sillä on sopimuksen vastaista kertoa niistä, mutta pyrin olemaan selkeä ja avaan hieman tätä valmennusta teille. Toivottavasti tästä on myös apua valmennusta suunnitteleville!
TAUSTAA

Olen 27-vuotias, kahden lapsen äiti. Esikoiseni on syntynyt heinäkuussa 2012 ja nuorimmainen syyskuussa 2013. En ole koskaan ollut himoaktiivinen liikkuja, mutta peruskuntoni on ollut aina ihan ok. Raskauksien aikana kuitenkin lörähdin totaalisesti. Pääsin nopeasti raskauskiloista eroon, mutta loput kilot jäivät jumittamaan, enkä muista milloin olisin viimeksi ollut ihannepainossani.Olen 159cm pitkä ja painoin BC:n aloituksen aikaan 73 kiloa. Olen painanut suunnilleen tämän verran jo useamman vuoden, kilot ovat ehkä vaihdelleet 68-75 kg välillä. Tavoitepainoni huitelee 60 kilon nurkilla, mutta ymmärrän tietysti, että lihas painaa enemmän ja paino ei ole ainut oikea mittari terveyden suhteen. Olen kuitenkin aina ollut ennemmin hieman pyöreähkö, kuin hoikkeliini. Painoni on myös kivunnut raskauden aikana 95 kiloon, jonka jälkeen lopetin vaa'alla käymisen, sillä masennuin tosi pahasti kohoavasta painostani.

BIKINI CHALLENGE

Viikot 1-4


Aluksi painoni nousi parin ensimmäisen viikon aikana +2 kg. Mahaani turvotti ja se oli etenkin ruokailujen jälkeen todella turvoksissa. Vaikka ruokavalio oli mulle ja kropalleni pääasiassa ihan tuttu juttu, niin silti säännölliseen ruokailurytmiin ja runsaaseen veden juontiin oli totuteltava. Parin kolmen viikon jälkeen maha alkoi tasoittua ja turvotuskin laski. Paino palasi takaisin lähtöpainoon, eli sinne 73 kilon tietämille.

Ekojen viikkojen mahan pömpötystä

Tällä hetkellä on meneillään siis 4. viikko tuosta kymmenen viikon urakasta. Ruokavaliota on ollut helppo noudattaa, syön viisi kertaa päivässä ja treenipäivinä tulee vielä treenin jälkeen nautittavaksi banaani ja palkkari. Hiilaria vähennettiin viikolla kolme, kun meidät jaettiin painon mukaisiin ryhmiin. Itse olen siinä ryhmässä, jolla on eniten laihdutettavaa, joten minulle iski isoimmat vähennykset verrattuna muihin ryhmiin. Hiilareita vähennettiin päivän isoimmalta aterialta eli päivälliseltä ja myös välipalan banaani joutui kieltolistalle. Nuo vähennykset oikeastaan tuntuivat helpottavilta, sillä ruokamäärä tuntui alussa todella isolta enkä ole tottunut syömään niin paljon aikaisemmin.

Treenit ovat myös kulkeneet ihan hienosti. Salikertoja on viikossa viisi ja aerobisia kahdesta kolmeen. Aerobiset voi suorittaa aamulenkkeinä tai sitten kuntosaliharjoittelun päälle esimerkiksi juoksumatolla tai kuntopyörässä. Ekalla viikolla pääsin aamulenkeille, mutta kolmella seuraavalla viikolla olen joutunut tekemään aerobiset kuntosalin jälkeen, sillä olen päässyt salille niin myöhään illalla, ettei seuraavan aamun herääminen onnistu tarpeeksi aikaisin aamulenkkiä ajatellen.

Päivä 1, päivä 11 ja päivä 23

Tämä hame oli joskus niin tiukka, ettei mahtunut kiinni!
Aikaisemmin tämä joustava mekko oli kunnon makkarankuori..

Yllä olevat kuvat on siis otettu valmennuksen viikoilla 1-4. Ensi viikolla alkaa valmennuksen 5. viikko, joka on kevennetty viikko treenien osalta. Ensi viikolle tulee myös valmennuksen ensimmäinen ja ainut tankkauspäivä, jota odotan jo innolla!

Päivitän jatkossa tänne samalle sivulle koko valmennuksen keston ajan, joten koko BC valmennus hässäkkäni löytyy täältä samasta paikasta.

Viikot 5-6


Viikolla 5 oli valmennuksen kevennetty viikko ja liikuntaa ei ollut tällä viikolla määrätty harrastettavaksi yhtään. Itselläni oli koko viikon sellainen olo, että olen tulossa kipeäksi, joten lepäsin koko viikon. Viikon 5 loppupuolella lauantaina vietin tankkauspäivän, joka sujui ihan hyvin. Herkuttelin koko päivän ja päivän jälkeinen turvotuskin oli miltei laskenut jo seuraavaan päivään mennessä. Söin päivän aikana esimerkiksi pannaria, sämpylöitä, croissanttia, hampurilaisaterian, irtokarkkia, sipsiä.

Ehkä herkuttelulla oli jokin paha karma, sillä sairastuin sitten kovaan flunssaan tuona tankkauspäivänä. Treenit jäivät kokonaan pois seuraavaksi viikoksi, mikä oli pieni takaisku. Viikon puoli välissä sairastuin myös vatsatautiin, ilmeisimmin noro-viruksen aiheuttamaan. Koko kuudes viikko meni siis myöskin levätessä ja sairastaessa.


Kroppani on kuitenkin muuttunut jo jonkin verran. Rasvaa on palanut ja lähes kaikki rintaliivini muutamia urheilurintsikoita lukuunottamatta ovat jääneet liian isoiksi. En ole nyt ottanut mittaa rinnanympäryksestä lähiaikoina, mutta sanotaan sen pienentyneen noin -10cm valmennuksen alusta.

Lihakset ovat alkaneet tulemaan jo vähän näkyviin etenkin treenien jälkeen. Eivät ne vielä merkittävästi näy, mutta kyllä paljon paremmin kuin ennen tätä valmennusta! :)


No sitten siihen suurimpaan muutokseen, eli keskivartalon seutuun. Alla näette tulokset ensimmäiseltä kuudelta viikolta. Kuvien välillä on eroa 45 päivää.Nuo aloituskuvat näyttävät ihan kauheilta ja vähän nolottaa jopa julkaista ne. Mikä kauheinta, tunnen vieläkin ajoittain näyttäväni samalta, kuin aloituskuvissa.. Mieli tulee niin paljon viiveellä näissä asioissa, joten valokuvat ovat kyllä hyvä vertailun lähde. 

VIIKOT 7 - 10

Mittaustulokset:


VIIKKO 1 - VIIKKO 10

Paino 74,6 kg  -  70,2 kg
Rinta 100 cm  -  93 cm
Vyötärö (kapein kohta) 78 cm  -  74 cm
Napa 91 cm  -  86 cm
Lantio (takapuoli) 109 cm -  105 cm
Reisi 66 cm  -  64 cm 
Pohje 41 cm  -  41,5 cm
Hauis 31,5 cm  -  31 cm

Paino putosi reilu neljä kiloa ja mitatkin pieneni ihan kiitettävästi. Pohkeet vaan tuppasi kasvamaan valmennuksen aikana ja yhdessä vaiheessa mitta näytti jopa 43 cm eli +2 cm alkumittoihin verrattuna! Mun pohkeet on aina olleet vähän paksut ja saappaita on ollut tosi vaikeaa löytää. Pohkeet tuntuukin keräävän helposti lihasta ja siellä mulla on rasva kaikista tiukinta. Pohkeista mulla lähtee rasva varmaan viimeisenä palamaan.

Voimatasot myös tuntui nousevan, vaikkakin olen vähän pettynyt kyykkytuloksiin. Olisin halunnut kovempia kehitystuloksia kyykkäämiseen, mutta myönnän, että olisin ehkä voinut itse treenata sitä enemmän ja kovemmilla painoilla. Sen sijaan olkapäät ja käsivarret kehittyivät mielestäni hyvin ja olkapäät oli treenin jälkeen välillä komeassakin pumpissa.Vikoilla viikoilla 8 & 9 mulla jäi muutamat salitreenit tekemättä, sillä viikkojen 6 & 7 sairastelut vei motivaatiota tosi paljon. Sain kuitenkin tsempattua ja viimeisellä kymppiviikolla treenasin ihan ohjeiden mukaan. Kävin myös kokeilemassa elämäni ensimmäisen kerran Crossfittiä Kristan kanssa, joka kirjoittaa Taikaliemeen pudonneita ihmelapsia -blogia. Crossfit oli ihan älyttömän hauskaa ja treeni tuntui tutulta ja kulki tosi hyvin, sillä Bikini Challenge treeneissä oli treenattu välillä saman tyyppisesti. Haluaisin ehdottomasti mennä kokeilemaan Crossfittiä uudestaan ja odottelenkin, että tulisi mahdollisuus uuteen tutustumiskertaan.

Nyt aion kuitenkin aloittaa uudestaan Bikini Challenge valmennuksen, joka alkaa ensi viikon maanantaina eli 13.4.2015. Seuraavat 10 viikkoa luulisi menevän hieman helpommin, kun tietää mitä on tulossa. Toivottavasti olen saanut motivoitua muitakin lähtemään mukaan tähän valmennukseen! :)
25 kommenttia

 1. Wow mikä muutos jo nyt! Paljonko sulta on lähtenyt painoa tähän mennessä? Jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Paino on itseasiassa pysynyt samana nyt koko BCn alun, eli siellä 73 kilon paikkeilla. Ensi viikolla on kevennetty treeniviikko ja tankkauspäivä, jonka jälkeen odotan painon putoavan. Nyt lihakseni ovat vahvistuneet niin paljon, että uskon painon putoamisen jämähtäneen treenissä turvonneiden lihasten takia. Läski on kuitenkin alkanut muuttua löysemmäksi ja pehmeämmäksi, joka on merkki siitä, että rasva alkaa palamaan. Palataan tähän kysymykseen siis uudestaan muutamien viikkojen päästä, hih! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuntuu tehoavan erittäin hyvin, kun noudattaa vaan tarkkaan ohjeita! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos paljon, nyt on päivitetty myös viikot 5&6 ja muutosta kyllä tapahtuu ihan huikeasti :)

   Poista
 4. Apua en kestä oot niin inspiroiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih no hyvä, että sain sinuakin inspiroitua ja aloitit sen Superdieetin :D

   Poista
 5. Wau! Hienosti sujuu :) mä sain tästä lisämotivaatiota itselleni, kiitti!

  VastaaPoista
 6. Hei kyselisin sitä, että minkälainen kunto sinulla oli kun aloitut BC:n? Liikuitko ennen aloitusta miten? Itse pohdin osallistuvani myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Liikuin suht vähän aiemmin, sillä kotoa löytyy 2 alle 2,5 vuotiasta lasta, joiden kanssa olen lähinnä löhönnyt kotona :) Aiemmin olen käynyt salilla ja lenkkeilemässä säännöllisen epäsäännöllisesti. Pohjakunto ei siis ole kovin hyvä, mutta en antanut sen lannistaa!

   Poista
 7. Hienoa työtä!!! Itsellä pitäisi myös saada kunnon potku pyllylle ja alkaa samaan! Rantakunnon metsästykseen. Yksin se tosin on niin haastavaa.

  VastaaPoista
 8. Googlailin BC kokemuksia ja bongasin sun kokemukset täältä :) Itse olen parhaillaan Fitfarmin Superdieetti simplellä, ja olen miettinyt tämän päättymisen jälkeen osallistuvani BC:hen, sen verran inspiraatiota nää muutoskuvat herättää! Ehkäpä uskaltaudun, hui :D

  VastaaPoista
 9. Pitkään olen miettiny tota bc:n aloitusta, olen käynyt salilla ja syönyt säännöllisesti ja yrittänyt vaikka mitä, mutta tuntuu ettei vatsan seutu/pakarat/reidet muutu mihinkään ja nyt tämän sun blogin luettuani ja kuvat katsottuani vihdoin ostin bc:n joka alkaa viikon päästä! Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! :) Onnea ja tsemppiä Bikini Challengeen! Se on kyllä tosi tehokas dieetti!

   Poista
 10. Upea muutos! Hei voitko sanoa sen verran, että kun BC on uudistettu ensimmäisestä BC:stä, että onko saliohjelmat vielä sellaisia, että niissä täytyy varata yhteen supersarjaan kaksi eri laitetta kuntosalilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ei tietoa. Mutta toivon kyllä, että ovat saaneet pidettyä sen, supersarjat eivät olleet tahonkeihin

   Poista
 11. Moikka! Ihan mahtavia tuloksia! Oon itekkin harkinnut samaa dieettiä ja nyt taidankin osallistua. Ainut asia mitä mietin on, että miten kroppa reagoi dieetin loputtua kun elämä vähän "normalisoitui"? :) Että kuinka usein sen jälkeen treenasit ja pysyikö paino samassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, vedin ekan Bikini Challengen jälkeen vielä toisen putkeen vähän kevyemmin ja sitten siirryin ihan omilleni. Vanhoihin huonoihin tapoihin palaaminen tapahtuu todella huomaamatta, mutta jos tästä dieetistä jää edes jotain uusia terveellisen elämän ohjeita käteen, niin se ei ole ollut silloin turhaa. Nyt treenaan tällä hetkellä noin 4 kertaa viikossa ja syön terveellisesti välillä nautiskellen ihan normaaleistakin jutuista ilman stressiä.

   Poista
  2. Ja taisin vielä unohtaa vastata, että paino on pysynyt suunnilleen samassa, muutama lisäkilo tullut, mutta lihaskin on tainnut samalla kasvaa :)

   Poista
 12. No huhhuh mitä tuloksia :o Ittekki miettiny tuota BC:tä ja tämän postauksen ansiosta varmistu se, että todellaki osallistun! Ei tarvi loppuelämää kitistä kaiken maailman selkäläskeistä :D Kiitos ko olet jakanu omat kokemukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä, tämä oli kyllä elämäni parasta aikaa ja muutti kokonaan ajatteluani treenaamisesta ja hyvinvoinnista. :)

   Poista