Arki neljän lapsen kanssa

Arki neljän lapsen kanssa on ajoittain (tai oikeastaan hyvin usein) kaaoksen taltuttamista. Kaikki saattavat haluta yhtä aikaa jotain, tai sitten jokainen haluaa jotain vuorotellen tai sitten kukaan ei halua hetkeen mitään, mutta eipä kauaakaan, kun joku haluaa taas kuitenkin jotain.Kodin ylläpitäminen lapsiperheessä saattaa joskus olla haastavaa, etenkin flunssakautena tai vastatautiepidemian aikaan. Arkenakin sekä lapset että vanhemmat voivat olla väsyneitä, jolloin kotia ei jaksa siivota tai tavarat eivät tunnu millään löytävän paikkaansa.


Meillä neljä lasta vievät tehokkaasti usein kaiken ajan töiden ulkopuolella, mutta koska me ollaan uusioperhe, lapset eivät ole meillä kuin ainoastaan joka toisen viikon. Sitten niillä "joka toisilla" viikoilla ollaan kahdestaan. Silloin tekisi mieli paeta kotoa ja viettää kahden kesken aikaa jossain muualla, kuin siellä pyykkivuorten ja astiapinojen keskellä. Lisäksi niinä lapsettomina viikkoina me tehdään työtunteja enemmän varastoon, jotta voitaisiin sitten lapsiviikkoina lähteä aikaisemmin töistä hakemaan lapsia tarhasta ajoissa.Pelastavia asioita lapsiperhearjessa on alakerran lähikauppa, joka palvelee melkein kellon ympäri ja mun lasten osalta lyhyt tarhamatka, joka voidaan taittaa kävellen tai skuuttaillen. Miehen lapset täytyy viedä tarhaan ja kouluun autolla. Pienen lisämausteen autoiluun tuo ajoittain huoltoa vaativa kuljetusväline, eli jos auto on rikki, niin sitten sillä ei viedä lapsia tarhaan tai kouluun eikä silloin käydä Lidlissä tai Prismassa, vaan sitten kannetaan rahat ja limupullot alakerran Alepaan. Onneksi saadaan kuljetusapua lähiperheestä tämmöisinä hetkinä.


Haaveena arjen kesyttämiseen on siis isompi koti, kakkosauto ja lottovoitto. Tai sitten vaan täytyy keskittyä parempaan arjen hallintaan ja järjestelmällisempään kodin ylläpitoon :)

t. Anna

Ei kommentteja