Huonekalujen pyöritystä

Asumme tällä hetkellä 75 neliöisessä kolmiossa. Makuuhuoneista toinen on lapsilla ja toinen aikuisilla. Olohuone toimi myös hetken aikaa vanhempien makuuhuoneena, mutta oman rauhan (ja vieraiden mukavuuden) johdosta siirsimme jenkkisängyn olkkarista makkariin.

Nyt olohuone tuntuu kuitenkin jotenkin sekavalta. Sohvaa pyöritetään muutaman viikon välein seinän edessä sivuttain ja poikittain, eikä olohuone tunnu kovin kotoisalta vaan pikemminkin kasalta huonekaluja. Telkkari ja tv-taso ovat vain iso kasa elektroniikkaa nurkassa, eikä telkkaria oikein pysty siirtämään vasemmalla olevalle seinälle ikkunasta tulevien heijastusten vuoksi. Luopuisin telkkarista kokonaan, mutta pleikkari ja muut konsolit ovat kovassa huudossa lasten keskuudessa - eikä televisiolle ole muissa huoneissa tilaa. Olohuoneesta on muuten aivan ihanat maisemat ja parvekkeelta näkee täältä Vantaan perukoilta jopa Pasilaan asti. Sen takia tuo alla olevassa kuvassa näkyvä sohva on tuolla tavalla hassusti päin televisioon nähden, kun maisemana on telkkarin sijaan luontoa.


Muuramen valkoinen työpöytä ei tällä hetkellä ole oikeastaan minkäänlaisessa käytössä, ainoastaan sen laatikot pursuavat askartelutarvikkeita, jotka eivät mahdu mihinkään muualle. Työpöytä itsessään on kuitenkin ihana kirpparilöytö,  enkä halua luopua siitä. Lisäksi kun perheessä on neljä alle 8-vuotiasta lasta, olen melko varma, että työpöydälle tulee jatkossa käyttöä ainakin läksypöytänä. Nyt työpöydälle vain tuppaa kerääntymään tavaraa. Täytyisi yrittää itsekin siirtää kotona työskentely työpöydälle, sillä nyt töitä tulee tehtyä aina ruokapöydän ääressä, joka on sitten taas täynnä tavaraa, kun pitäisi kattaa ruoka..


Nurkassa olevaa vanerilevyä ei kannata ihmetellä. Levy oli siellä hetken aikaa nojailemassa ja se on tällä hetkellä makkarissa sängyn päätynä. Myös yksi noista pinnatuolin päällä istuvista peikonlehdistä on päätynyt makuuhuoneeseen.
 
Kaipaisin olohuoneeseen kodikkuutta ja viihtyisyyttä. Lisäksi huonekalujen järjestys tuntuu jollain tapaa toimimattomalta, mutta en tiedä miten muutoin huonekalut voisi järjestää.. Matto on tällä hetkellä parvekkeella, sillä se tuntui tunkkaiselta olohuoneessa. Lisäksi matottomuus helpottaa siivoamista, sillä lapset tykkäävät välillä syödä olohuoneen pöydän ääressä pikkujakkaroilta.

Ostin muuten tuon rottinkituolin alunperin parvekkeelle, mutta se tuo olohuoneeseen mielestäni hieman lämpöä. Korituoli tosin myös pyörii nyt olohuoneessa sen mukaan, miten päin sohva on seinällä, eli sekään ei oikein ole löytänyt omaa paikkaansa.


Jos sieltä lukijoista löytyy joku viisaampi, jolla tulee hyvä idea liittyen olohuoneen huonekalujärjestykseen, niin huikkaa alas kommentteihin ajatuksesi - otan kaikki ideat varmasti huomioon :)

-Anna


1 kommentti

  1. Heippa!

    Veikkaisin, että juuri tekstiileillä saisi kodikkuutta ja rajattua alueita (jolloin ne mahdollisesti näyttävät harkitummilta vaikka millä kombolla). Eli verhot, kevyetkin, vaikkapa kattokiskoon (teillä ehkä onkin, en ihan kuvasta saa selvää). Ja sitten ainakin olohuoneen puolen rajaisin matolla. Sopiva matto varmaan löytyy pyörittelemällä, itse tykkään noista vm carpeteista kun ne pysyvät paikoillaan ja ovat pitkäikäisiä. Hintakin on sopiva, varsinkin kun noita on monestikin alessa. Ruokapöytä maton kanssa onkin sitten toinen juttu, meillä on mutta en sitä kyllä suosittele vaikka kiva ajatus onkin.

    Lisäksi tuohon sohvan yläpuolellehan voi kokeilla vaikkapa taidelainaamosta jotakin, se kannattaisi asetella niin, että sopii kummin vain sohvan ollessa.

    Minusta teillä on ihan toimivia juttuja tuossa, se vaan tahtoo lapsiperheissä kaikki olla niin riisuttua käytännön syistä. Saattaa havahtua vasta monta vuotta taaperovuosien jälkeen, että meillähän vois olla jotain muutakin kuin tyhjiä pintoja =)

    VastaaPoista