Kerrossänky neljälle lapselle

Olen saanut Instagramin puolella toiveen, että laittaisin kuvia meidän lastenhuoneen sängystä. Meillä asuu siis neljä lasta, mutta asuntomme on ainoastaan kolmio eli makuuhuoneita on kaksi, joista toinen on aikuisten käytössä ja toinen lasten käytössä.

Isompi makuuhuoneista on lapsilla. Huoneessa on kerrossänky kolmelle ja laatikkosänky yhdelle. Lisäksi lastenhuoneessa on muutamia säilytyskalusteita, piirustuspöytä ja koko seinän leveydeltä vaatekaappeja. Vaatekaapit ovat tällä hetkellä kaikkien käytössä, joten leluja niihin ei mahdu.


Tuo sänky on siis Ikean Kura kerrossänky, jonka päälle on rakennettu toisesta Ikean Kura sängystä yläosa. Sänky on ihan oma modaus, enkä osaa oikein antaa siihen sen ihmeempiä vinkkejä. Rakentamisen jälkeen tuli ilmi, että alimmassa kerroksessa nukkuvalla on aavistuksen ahtaat olot, koska kakkoskerroksen sängyn pohja jäi hieman liian alas. Ei tuo alasängyn mataluus onneksi kauheasti ole haitannut, sieltä todistetusti pääsee jopa unenpöpperössä hienosti keskellä yötä tarvittaessa äidin kainaloon.

Leluja on jouduttu karsimaan todella paljon, koska leluille ei ole kauheasti säilytystilaa. Leluista on säilytetty vain ne, joilla leikitään eniten ja osa leluista on viety varastoon. Jotain järkevämpää säilytyskalustetta lastenhuone kuitenkin vielä kaipaisi, sillä pöydillä on tällä hetkellä aika paljon tavaraa eikä leikit onnistu kauhean hyvin.. Enempää ei haluaisi tavaraa lastenhuoneesta kuitenkaan karsia.
Kaikilla leluilla on nyt kuitenkin omat paikkansa, joten lelujen ottaminen ja siivoaminen on suht nopeaa. Välillä leluja viedään olohuoneeseen ja isolle parvekkeelle, joka on ihan sallittua meidän kodissa.

Aikaisemmin toivoin, että lapset leikkisivät leluilla omassa huoneessaan ja olohuone olisi aikuisten tila. Näin tiiviissä kodissa se ei ainakaan meillä kuitenkaan ole onnistunut. Täytyy vain totutella siihen, että elämää näkyy pitkin asuntoa ja sitten siivotaan, kun on sen aika :)

-Anna

PS. Seuraa mua Instagramissa @somethingsmallblogi

Ei kommentteja