TALVI VAIHTUU KEVÄÄKSI

Sateinen ja synkkä, kylmä ja pistävä. Sellaiselta talvi on tänä vuonna tuntunut. Lieneeköhän se jo kohta ohi? Ainakin pari astetta plussaa antaisi viitteitä siihen, että kevät on pikkuhiljaa hiipimässä. En ole yhtään talvi-ihmisiä, sen sijaan rakastan kevättä ja heräilevää luontoa. 

Talvessa pidän laskettelusta, siitä korvissa humisevasta viimasta, kun suksilla saa laskea kovaa pitkin lumisia rinteitä. Nykyään vain pääsee liian harvoin mäkeen. Toisaalta pidän myös siitä, että voi iltaisin kääriytyä viltin alle villasukat jalassa ja tuijotella telkkarista hyvää leffaa. Sitä tulee tehtyä ehkä välillä vähän liiankin usein.


Kevään ensimmäiset hetket ovat kuitenkin ihania. Aamulla ei tiedä mitä pukea päälle, sillä toppatakki on liikaa, mutta kevättakki vielä liian vähän. Kevät on kerrospukeutumista, ylimääräisiä neuletakkeja ja kaulahuiveja laukussa iltapäivällä. Hiekkaisia sulavia lumikinoksia teiden varsilla, joista koirankakkayllätykset paljastuvat hitaasti. Hitaasti lämpeneviä ja auringon häikäisemiä päiviä, jolloin aurinkolaseja ei kannata unohtaa kotiin.Tule jo kevät, en malta odottaa.
Ei kommentteja