JUUTTIMATTO OLOHUONEESEEN

Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut uuden maton ostamista olohuoneeseen. Meillä on parin talven ajan ollut käytössä paksu vaalea karvalankamatto, joka on ollut kyllä ihan laadukkaan oloinen, mutta nyt matto on alkanut tuntua jotenkin nuhjuiselta, pölyiseltä ja tunkkaiselta. Vanha matto on kiikutettu varastoon kesäsäilöön, mutta en tiedä haluanko sitä enää takaisin olkkariin missään vaiheessa - karvalankamatot tuntuvat olevan jotenkin jo hieman mennyttä aikaa.


Ostimme viime viikonloppuna olohuoneeseen IKEAn LOHALS juuttimaton (129e). Matto on 100% juuttia, joten oletin sen hieman roskaavan ainakin aluksi, mutta nyt muutaman päivän käyttökokemuksen perusteella matosta ei ole irronnut roskaa vielä lainkaan. Kooltaan se on 200x300cm ja uskon suuren koon auttavan siihen, ettei se ole kovinkaan liukas. Pienemmässä koossa matto saattaisi liukua jalan alla enemmän. En ostanut siis maton alle mitään liukuestettä, vaikka olin etukäteen kuullut niin suositeltavan.


Emmin juuttimaton ostamista varmaan puolisen vuotta, sillä kuvittelin sen olevan tosi kova ja jos lapset kaatuvat maton päällä, iho menee varmaan helposti rikki. Matto on kuitenkin yllättävän pehmeä, sen päällä on ihan kiva istuskellakin. Polvet eivät ainakaan vielä ole nirhautuneet rikki, vaikka olohuoneessa pienet jalat juoksevatkin välillä pöydän ympärillä turhan lujaa.

Oli pakko laittaa myös kuva mun joululahjaksi saamistani uusista villasukista, eikös olekin ihanat? Kiitos taitavalle äidilleni, mulla ei pysy puikot yhtään käsissä - onneksi äiti toteutti mun vision näistä "UGG-villasukista" :)
Jos muiltakin löytyy juuttimattoja, niin olisi kiva kuulla käyttökokemuksia esimerkiksi puhtaanapidosta. Sain juuttimaton pesulle ainakin sellaisia vinkkejä, että jos tulee tahra, niin maton alle kannattaa laittaa saavi ja kaataa vettä maton päältä saaviin niin, että vesi valuu maton läpi. Toivotaan, ettei kuitenkaan heti tarvitse ryhtyä pesupuuhiin :)

PS. Edellisen postauksen pandatarra-arvonnan on voittanut Siinatar! Voittajalle laitettu mailia, onnea <3


4 kommenttia

  1. Hei, meillä on tämä matto ollut nyt viikon verran ja haisee aika voimakkaasti vielä.. Onko teidän matosta tämä tyypillinen juutin haju lähtenyt? Ja oletko nyt huomannut että matto roskaisi? Maton alle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, meidän matto ei mielestäni haise, ei haissut myöskään uutena. Pientä roskaa matto päästää alleen, mutta meillä matto ei ole liikkunut yhtään paikoiltaan, joten roska ei näkynyt.

      Poista