UNELMIEN TAPETTI - MILLAISEN TAPETIN MINÄ SUUNNITTELISIN?

Pääsin osallistumaan lokakuun lopussa Keskon, WallVisionin ja MetsäBoardin järjestämään #Unelmatapetti-iltaan, jossa muun muassa esiteltiin WallVisionin kauden uutuustapetteja ja lanseerattiin täysin uusi showroom Helsingin Bulevardilla.

Ilta oli järjestetty pääsääntöisesti bloggaajille ja muutaman tutun kasvon paikalta onnistuinkin bongaamaan, vaikka en kovin montaa bloggaajaa kasvoilta tunnekaan. Bloggaajia hemmoteltiin ihanilla ruuilla (mulla oli kauhea nälkä, kun saavuin paikalle suoraan töistä), esityksillä WallVisionin tapettivalikoimasta, MetsäBoardin edustaja kertoi vastuullisesta tapettipaperin valmistamisesta ja Keskon edustajat heittivät lopuksi kehiin vielä mahtavan tapettiaiheisen bloggaajille kohdistetun kilpailun, josta tulette varmasti kuulemaan vielä myöhemmin lisää!

Paikka oli sisustettu myös silmiä hivelevästi ja sisustusinspiraatio heräsi valtavia tapettivalikoimia katsellessa. Showroomilla on edustettuna myös muita firmoja ja esimerkiksi erilaisia maali- ja laattavalikoimia oli paljon esillä. Niihin en kuitenkaan ehtinyt paneutumaan sen tarkemmin, sillä pyörin koko illan vain tapettien lumoissa.
WallVisionin tämän kauden tapettivalikoimasta löytyy kaksi mallistoa: mustavalkoinen Eco Black&White sekä pehmeäsävytteisempi Eco Simplicity. Itse ihastuin tuohon mustavalkoiseen mallistoon ihan täysillä ja sen tapettikuoseista löytyi monta kotiimme sopivaa vaihtoehtoa. #Unelmatapetti -illassa tarjolla olevat ruoat oli katettu hauskasti tapettien päälle, jotka muodostivat ikään kuin kaitaliinoja ruokapöydälle. Kiva idea, joka ehdottomasti jatkojalostuu myös meidän kotona tulevaisuudessa.
Mun yksi ehdoton lempparitapetti näkyy alla. Mustavalkoinen kaupunkimaisema, joka muistuttaa mua rakkaasta kotikaupungistani Porvoosta. Jos pääsen joskus muuttamaan takaisin Porvooseen, haluan ehdottomasti tätä tapettia kotimme eteiseen heti toivottamaan vieraat tervetulleiksi porvoolaiseen kotiin. No ainakin siitä voi haaveilla, vielä ei nimittäin palaaminen kotikaupunkiin ole ihan lähitulevaisuudessa näköpiirissä. Onneksi saimme blogi-illasta mukaan pienet näytteet uutuustapetteja, joten ainakin pienen taulun verran saan tätä ihanaa tapettia kotiimme jo nyt.

Lupaan palata vielä lähiaikoina lisää WallVisionin tämän kauden uutuustapetteihin, saimme paljon kuvamateriaalia tapeteista ja ne inspiroivat ainakin minua, varovaista tapetoijaa, toteuttamaan uusia suunnitelmia kotonamme. Sain myös tietää hauskan nippelifaktan, että sisustajat vaihtavat tapettikuosia keskimäärin 2 - 3 vuoden välein. Se tuntuu aika nopealta sykliltä, sillä olen aikaisemmin ajatellut, että tapetti pitäisi valita niin, että sitä ei vaihdeta ainakaan kymmeneen vuoteen. Mutta mikäpä estäisi vaihtamasta tapettia useammin, tapetointi on nykyään muutenkin tosi helppoa ja onnistuu varmasti ihan keneltä tahansa. Käy lukemassa Kodin kuvalehden vinkit tapetointiin, kuvissa olen minä viime keväältä Tikkurilan järjestämässä tapetointi-illassa. 

Olen itsekin uskaltautunut noilla vinkeillä tapetoimaan lastenhuoneen seinän ja se onnistui ihan kohtuullisen hyvin ensikertalaiselta (lukuunottamatta yhtä väärin katkennutta mattoveitsen terää, joka sivalsi sormeen järkyttävän verta pulppuavan haavan sekä väriongelmaa tapettirullien välillä, kun unohdin tarkastaa tapettierien numerot).

Kerroin postauksen alussa Keskon järjestämästä jännittävästä kilpailusta. Minut on nimittäin valittu mukaan 11 muun bloggaajan kanssa suunnittelemaan oma tapetti! Marraskuun aikana tehtävänäni on suunnitella mustavalkoinen tapettikuosi, joka painetaan sitten ihan oikealle paperille ja saan tapetoida suunnittelemallani tapetilla kotiamme. Kaikkien mukaan päässeiden bloggaajien tapetit tulevat äänestykseen alkuvuodesta, josta äänestetään sitten voittaja. Jännittävä kilpailu siis tiedossa ja todella jännittävää on myös oman tapetin suunnittelu! Toivottavasti mulla ei mene pupu pöksyyn suunnitteluvaiheessa, ideoita löytyy päästä jo ihan hirveästi, saisinpa vielä toteutettua ne ulos paperille ja toivottavasti tekin tykkäätte sitten suunnitelmistani. Palaan tähän asiaan nimittäin varmasti vielä lähiviikkojen aikana :)
2 kommenttia

  1. Onpa kauniita, varsinkin tuon ensimmäisen kuvan tapetti on ihan mieletön! Upean mahdollisuuden olet saanut, ihan huikeaa päästä itse suunnittelemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta viestistä! Ihania tapetteja siellä olikin vaikka kuinka paljon, joten jännittää todella mille tasolle oma luomus lopulta tulee yltämään :)

      Poista