TEE SE ITSE: IKEA MAMMUT SÄNGYN MAALAUS

Mä olen jo pariin otteeseen aikaisemminkin parjannut meidän lasten makuuhuonetta. Värit eivät ole sopineet yhteen, mikä johtuu suurelta osin Ikean Mammut sänkyjen väreistä. Sängyt ovat itsessään tosi hyvät ja toimivat, tarpeeksi matalat, jotta lasten on helppo päästä sänkyyn ja pois eikä sängyissä ole lainkaan teräviä kulmia.

Näin vierekkäin aseteltuna sängyt kuitenkin näyttävät jotenkin ihan järkyttäviltä. Sänkyjen rungot ovat saapuneet meille käytettynä - toisen olen ostanut koulukaveriltani ja toinen on pikkusiskoni vanha. Rungot ovat olleet hyvässä kunnossa ja onhan toinen niistä kestänyt käytössä jo 10 vuotta. Olen nyt katsellut lasten makkaria tämmöisenään parisen vuotta, mutta en ole millään saanut yhdistettyä näin eri värisiä sänkyjä yhteen luoden makuuhuoneeseen jotenkin yhteensointuvaa kokonaisuutta.


Ensin mietiskelin kokonaan uusien sänkyjen hankkimista. En kuitenkaan halunnut laittaa uusiin sänkyihin kauhesti rahaa, sillä en tiedä kuinka pitkään nämä juniorisängyt meillä menisivät. Toinen vaihtoehto olisi ollut kerrossängyn ostaminen, mutta koska lapset ovat iältään vasta 2- ja 3-vuotiaat, ajattelin kerrossängyn olevan ehkä vielä himpun vaarallinen näiden pienten toheloiden käytössä. Suunnitelmissa on myös muuttaa jossain vaiheessa isompaan asuntoon ja siinä tapauksessa kerrossänky saattaisi olla huono valinta, joten en halunnut investoida siihenkään.

Sitten mielessä alkoi pyörimään sänkyjen maalaaminen. Olin hieman epävarma sänkyjen materiaalista, sillä osa Ikean Mammut kalusteista on valmistettu muovista enkä oikein tiennyt, minkälaisella maalilla sängyt pitäisi maalata. Näissä sängyissä mikään muu ei kuitenkaan ole muovia, kuin ainoastaan nuo pyöreähköt jalat, joten maalaaminen olikin ihan hyvä ajatus.


Habitaremessuilla oli jaossa bloggaajille pieni tuotekassi, joka sisälsi purkin suomalaista Ilves kalustemaalia. Kävin juttelemassa Ilves maalien edustajan kanssa ja kyselin vinkkejä sänkyjen maalaamiseen ja sain vielä toisenkin purkin tuota vesiohenteista himmeää kalustemaalia. Se tulikin tarpeeseen, sillä yksi sänky vaati neljä kerrosta maalia (en käyttänyt pohjamaalia, joka olisi kyllä auttanut varmasti peittävyyteen). 

Minulla meni siis kahden sängyn maalaamiseen noin 1,5 litraa kalustemaalia. Maalasin telalla, joka jätti kalusteen pinnan todella siistiksi ja sutia käytin pieniin ja ahtaisiin kulmiin. Maali kuivui todella nopeasti ja saman päivän aikana ehti maalaamaan sängyt kahteen kertaan. Vesiohenteisena maalina se ei myöskään haise, joten pystyin maalaamaan yläkerrassa ilman hengityssuojaimia enkä myrkyttänyt koko muuta perhettä maalin hajuun.Ja tiedättehän sanonnan "ihan kuin uusi". Sängyistä nimittäin tuli juuri sellaiset! Nyt ne sopivat makkariin paljon paremmin ja vielä kun saan toisen seinän tapetoitua, niin makkari ei näytä enää niin kliiniseltä ja värittömältä. Lakanat ja lelut tuovat makuuhuoneeseen niin paljon väriä, että mielestäni kaksi värien puolesta riitelevää sänkyä tekivät makuuhuoneesta tosi rauhattoman.

Färg & Formin Moln kattovalaisin todennäköisesti vaihtuu myös jollain tahdilla, se on nimittäin väriltään oikeasti sininen, enkä tiedä miten se sopii huoneeseen tapetoinnin jälkeen. Ajatuksissa on hommata makkariin joku ajattomampi valaisin, mutta joka kuitenkin sopii lastenhuoneeseen.Nuo ihanat vaaleanvihertävät Jackie harlekiinilakanat ovat muuten Ellokselta ja olen jo parissa aikaisemmassakin postauksessa kehunut niitä. Ne ovat edelleen alennuksessa ja maksavat vain 16,50e/kpl. Nyt kannattaa ehdottomasti käydä täydentämässä pussilakanavarastoja, tuota harlekiinipussilakanaa saa neljässä eri värissä :) Samaten Ellokselta on tuo musta metallinen Bim-kori, jossa säilytämme lasten unikavereita. Korista saa joka ilta valita oman unikaverin kainaloon.
Seuraavan kerran palaan lasten makuuhuoneeseen, kun olen saanut seinän tapetoitua. Toivottavasti liisterit ja tapettivuodat heiluvat makkarissa jo tulevana viikonloppuna! :)
Postaus sisältää mainoslinkkejä

9 kommenttia

 1. Aivan mahtavat!!! Itselläni myös esikoisen sängyn maalamis sessio edessä, joten olenkin instan puolella odotellut tätä postausta :) <3

  Jouduitko hiomaan sängyt ennen maalamista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! :) Hioin pinnat tosi kevyesti vain rikki, eli en yrittänyt edes hinkata maalia pois hiomapaperilla. Tuli kyllä onnistunut lopputulos. Minkä väriseksi aiot maalata sängyn ja minkä värinen se on nyt? :)

   Poista
 2. Selvä, eli ei tarvitse ihan hinkuttas puuta esiin :D sänky on nyt kuultovalkea ja päädyissä rummat puun väriset "tasot". Valkoiseksi olisi kanssa tarkoitus maalata :)

  Nukkuiko lapset lattialla patjalla tuon ajan, vai miten? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lapset nukkui viikon verran leikkihuoneessa patjojen päällä, sekin tais olla ihan hauska kokemus, kun vieläkin haluaisivat nukkua siellä päiväuniaan :D Patjat oli päivisin kyllä enemmänkin pomppulinnoja ;)

   Poista
 3. Sitä aina pitkään miettii jotain epäkohtaa, mutta voi sitä iloa kun saa sille jotain vihdoinkin tehtyä. Kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta viestistä. Lasten makuuhuoneen uudistaminen oli pitkään mielessä, mutta en aikaisemmin vain oikein tiennyt mitä sille olisi pitänyt tehdä. Sänkyjen maalaaminen oli hyvä päätös!

   Poista
 4. Mä oon monesti miettinyt, että maalaisin pojan Ikean sängyn, mut se on petsattuu ja lakattuu pinnoitettua levyä joten saapa nähdä kuinka maali sit pysyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä hyvällä lakkapinnan rikkihionnalla ja pohjamaalilla se voisi onnistua! :)

   Poista
 5. Valkoinen on niin ajaton ja todella tyylikästä (Y)
  Meillä olisi niin paljon maalattavaa juurikin valkoiseksi (Y)
  TAT tuota@gmail.com

  VastaaPoista