VANERIA JA HIMMELEITÄ

Kaksi mun lempiasiaa sisustuksessa. Himmelit ja vaneri. Meidän kotoa löytyy olohuoneesta kolme koivuvanerista valmistettua talohyllyä ja niiden myötä mä ihastuin täysin vaneriin materiaalina. Haaveilen vanerisängyistä lastenhuoneeseen tai saisinpa sinne edes yhden vanerisen hyllykön.

Vaneri ja paljaat puun sävyt ovat olleet jo jonkin aikaa pinnalla sisustuksessa. Vieraillessani syksyllä Habitaremessuilla löysin uudestaan jo aikaisemmin merkille pistämäni piensisustustuotteita ja koruja valmistavan suomalaisen Valonan. Ja sydän taisi vähän pakahtua siinä messuständillä. Valtavan kokoisia himmeleitä, ihanan pieniä korvakoruja, kauniita ja herkkiä yksityiskohtia. Vaneria.


Kävin hakemassa sisälle muutaman kuusenhavun ja niin syksy tuli meille myös kotiin. Ja Valonan kristallihimmelit pääsivät heti esille.

Elina Mäntylä, porvoolainen (tai nykyään helsinkiläistynyt) taidekäsityöläinen ja muotoilija valmistaa kotimaisia sisustuksen pienesineitä ja puukoruja laserleikkaamalla koivuvanerista sekä metallilangasta käsin työstäen. Valonan tuotteita myydään usealla jälleenmyyjällä ympäri Suomea, mutta tuotteita voi tilata myös verkkokaupasta.


Mitä pidätte? Nämä sopivat kauniisti esille yksittäin, mutta myös useamman kristallihimmelin asetelmassa vierekkäin. Ikkunan edessä valon taittaessa vaaleat koivuvaneriset kristallihimmelit näyttävät välillä vaalean puun sävynsä, mutta sopivassa vastavalossa myös tummat ääriviivat piirtyvät kauniisti esille.

Joulukautta ajatellen Valona valmistaa myös kuuseen latvatähtiä. Ja sopisivathan nämä kristallihimmelitkin kuusen koristeiksi. Tuotteet muuten pakataan litteisiin kuoriin, joten esimerkiksi postitse lähettävinä lahjoinakin nämä ovat mainioita.

Ihanan kirpeää syksyistä viikkoa kaikille :)
Yhteistyössä:
Valona, kristallihimmelit saatu blogin kautta
Puttipaja, lasimaljakko saatu blogin kautta jo aiemmin

4 kommenttia

 1. Valonan tuotteet on kauniita. Itsellä on juuri tuo latvatähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Valonan vanerituotteet ovat tosi ihania.

   Poista
 2. Meilkein vähän jouluinen tunnelma - eikä siihen edes ole enää niin pitkä aika! Hihii :) Meillä on myös tuo Valonan latvatähti joka odottaa kaapissa esillepääsyä..

  VastaaPoista