LASTENHUONE

Meidän lapsilla on erikseen leikki- ja makuuhuoneet. Mietiskelin pitkään mikä olisi meillä toimivin vaihtoehto, mutta koska kahdella lapsella leluja kertyy aika paljon, totesin, ettei ole järkeä tässä vaiheessa sijoittaa leluja makuuhuoneisiin. Iltatoimet ja nukkumaan käyminen nopeutuu, kun leluja ei tarvitse joka ilta korjata tiptop takaisin omille paikoilleen ennen sänkyyn käymistä. Tämä toki tulee jossakin vaiheessa kasvatuksen myötä myös tärkeäksi asiaksi - siis siivoaminen. Mutta etenkin tuo 2-vuotias useimmiten ehtii sotkemaan enemmän kuin siivoamaan, joten tämä tyyli toimii meillä toistaiseksi parhaiten.

Lastenhuoneet sijaitsevat kotimme yläkerrassa. Yläkerrassa sijaitsee myös meidän aikuisten makuuhuone, lasten yhteinen makuuhuone sekä kylpyhuone ja sauna. Yläkerrassa on helppo pitää sängyt petaamattomina ja lelut saavat olla hujan hajan, sillä alakerrassa vietämme useimmiten aikaa vieraiden kanssa. 
Lastenhuoneessa meillä on jonkin verran kaappitilaa, mutta ne eivät kuitenkaan pääsääntöisesti ole lelukäytössä tällä hetkellä. Poikkeuksena on tuo Ikean valkoinen kaksikerroksinen kaappi, jonka sisään mahtuu tosi paljon leluja. Olen kuitenkin miettinyt, että voisin purkaa kaapit toisistaan ja laittaa ne esimerkiksi ikkunan eteen vierekkäin. Tuo korkea hyllykkö on toistaiseksi liian korkea lapsille eikä ylimmiltä hyllyiltä ylety ottamaan tavaroita alas ilman, että ne kaatuvat lasten niskaan. Lisäksi meidän lapsista on hauskempaa repiä tavarat alas ylimmiltä hyllyiltä ja kiivetä itse kaapin sisään piiloon - mitä korkeammalle, sen parempi.

Ikkunan edessä on nyt Ikean matala nelilokeroinen hyllykkö maata vasten ja sen päällä pehmustettua istumatilaa. Niin kivalta kuin se näyttääkin, niin valitettavasti sillä istumatilalla ei ehkä ole sitten kuitenkaan niin kauheasti leikkihuoneessa käyttöä. Lapset istuskelevat mielummin omissa tuoleissaan, jos niissäkään. Lattia on useimmiten paras istumapaikka.

Yhtenä seuraavana isompana haaveena olisi hommata lasten leikkihuoneeseen puolapuut ja ehkä roikkumisrenkaat. Etenkin Oliver on ihan hulluna kiipeilyyn ja roikkumiseen, ja useimmiten yläkertaan vievän portaikon kaiteet saavat oman osansa apinaleikeissä. Meillä myös kulkee vesiputket seinien pinnoissa ja myös niihin lapset haluaisivat kiipeillä, mutta pakko aina kieltää. 

Olen yrittänyt vähän vertailla parhaimpia puolapuuvalmistajia, mutta en ole vielä tehnyt päätöstä niiden suhteen. Olisiko teillä antaa kokemusta hyvistä ja kohtuullisen hintaisista puolapuista? Tai jos kotoanne löytyy puolapuut, kuulisin mielelläni vinkkejä - linkkaa vaikka postaus kommenttikenttään!


14 kommenttia

 1. Ihanan raikas leikkihuone! :) Meillä on Dinox puiset puolapuut lastenhuoneessa eikä mitään valittamista, hyvin toimii niin pojan kuin äidinkin käytössä. Patjaa suosittelen puolapuiden alle. Blogistani löytyy meidän puolapuista muutamia postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oonkin käynyt sun blogissa joskus aikaisemmin katsomassa - ihanalta näyttää :) Nyt kun puolapuuhankinta on tosiaan ajankohtainen, niin täytyykin käydä uudestaan katsomassa!

   Poista
 2. ihanalta näyttää <3 tuo tapetti on ihan täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi ihanista sanoista!! :) Se on myös mun suosikkitapetti, vuoden sitä himoitsin ja nyt viime kesänä viimein tapetoin :)

   Poista
 3. Ihanan näköistä! :) Samasta syystä mäkin tykkään siitä, että makuuhuoneet on yläkerrasssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo se kyllä helpottaa aika paljon, kun niin sanotut edustustilat voi pitää siistinä huomattavasti vähemmällä vaivalla ;)

   Poista
 4. Jokunen viikko sitten oli yhdet vanhat puolapuut Metsänkylän navetalla.

  VastaaPoista
 5. Kivan näköistä! Minäkin haluaisin puolapuut lastenhuoneeseen, mutta siihen ei tässä asunnossa ole tilaa.. Voimistelurenkaat kyllä meinasin hommata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta viestistä! Meidänkin lastenhuoneessa puolapuut vaatisi jonkin verran kalustejärjestyksen muuttamista, vaikka kyllä ne voisi ehkä sijoittaa myös makuuhuoneen puolelle.. Voimistelurenkaat ei onneksi vie paljon tilaa, täytyy vain mahtua kiikkumaan niissä :)

   Poista
 6. Ihanan näköistä! Aika hyvä idea myös tuo erilliset makuu- ja leikkihuoneet :) täytyy ehkä pitää mielessä, jos pikkukakkonen saadaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Meillä alkuun oli jonkin aikaa Aadalla oma huone ja omat lelut siellä, kun Oliver ei ollut vielä syntynyt ja kun hän oli ihan minivauva. Mutta sitten kun molemmat kasvoivat taaperoiksi, niin tälle leikkihuone-makuuhuone-combolle tuli tarvetta :)

   Poista
 7. Hei,
  mistä nämä läpikuultavat laskosverhot on? :) BTW, aivan ihana ja raikas sisustus. Kade ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, verho on teetetty Eurokankaassa. Heillä on ihan huipputoimivat laskosverhoille suunnitellut kiinnikkeet ja sitten kangas on valittu heidän valikoimastaan.

   Poista