IKEAN JOULU 2015

Lokakuu on juuri alkanut ja nyt alkaa olla havaittavissa joulun ajan tunnelmaa kaupoissa. Kävin viime lauantaina IKEAssa ja pikkuhiljaa joulun tuotteet ovat vallanneet myyntipöytiä. Pääsääntöisesti  IKEAssa oli esillä paljon punaista ja valkoista sekä kuparin väriä, mutta itseäni viehättäviä simppeleitä ja yksinkertaisia maanläheisiä värejä, kuten mustaa, harmaata, ruskeaa ja vaaleaa ei kovin paljon ollut ainakaan vielä esillä.


Perinteinen joulun punainen ei viehätä itseäni kovinkaan paljon. Muutamia pieniä punaisia juttuja on jouluaaton ympärille kiva laittaa esille, mutta pitkälti meillä mennään jouluna samoissa väritunnelmissa sisustuksen suhteen kuin kaikkina muinakin vuoden aikoina. Ehkäpä kodin materiaaleissa saattaa näkyä enemmän talven ja joulun tuntua, kaivan esille enemmän vilttejä ja kynttilöitä ja joulukoristelaatikonkin haen yleensä viimeistään marraskuun puolella varastosta.

Hankin jouluisin maltillisesti uusia joulukoristeita. Pitäydyn yleensä vanhoissa koristeissa tai jos löydän jotain ihanaa uutta, sen täytyy kestää aikaa. Joulukoristeiden ja talven ajan koristeiden täytyy olla sen verran ajattomia, että niitä voi käyttää joko pidemmän aikaa kuin vain joulun kolmena päivänä ja oikeastaan niiden täytyy kestää käytössä vuosia. Hurahdan enää harvoin mihinkään niin sanottuun kausikrääsään, tai sitten sen krääsän täytyy olla DIY eli itse askarreltua.
Milloin itse alatte fiilistellä joulua? Onko lokakuun alku siihen jo liian aikainen ajankohta? Mä itse olen ihan täysillä jouluihmisiä ja rakastan joululahjojen paketointia, joulun tuoksuja (hyasintti on mun numero ykkönen!), eikä joulun fiilistelyä voi aloittaa mun mielestä liian aikaisin syksyllä. Aikaisemmin hankin joululahjoja ympäri vuoden, mutta olen huomannut, että lasten saannin myötä aikaa joululahjojen vaatimalle ajatustyölle ei ole kovinkaan paljon. Niinpä olen viime vuosina juossut tukka putkella viimeisinä viikkoina kaupoissa etsiskellen sopivia joululahjoja läheisimmille.


Teen paljon myös itse tehtyjä joululahjoja ja kylään viemisenä on kiva viedä esimerkiksi jokin itse leivottu joulun herkku. Viime jouluna leivoin tätä superhyvää saaristolaisleipää joulupöytiin ja uskon, että se tulee myös tänä jouluna to do-listalleni!2 kommenttia

  1. Ei ihan vielä! Glögitkin oli tullu kauppoihin, hetken vielä syksyä, marraskuussa joulua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai glögiä saa jo! Alkoi heti tekemään mieli, taidanpa kipaista kaupan kautta :)

      Poista