SYÖTÄISKÖ TÄNÄÄN TORTILLOJA?

Helppo ruoka viikonloppuun: tortillat. Leikkaa kaikki pieneksi silpuksi, laita kuppeihin ja pöytään. Jokainen syö niin monta tortillaa kuin jaksaa ja jos jokin täyte loppuu kesken, se ei haittaa. Tortilloista voi tehdä niin kevyitä tai runsaita, kuin itse haluaa ja mausteseokseen ja kastikkeisiin (tai kastikkeettomuuteen) voi itse vaikuttaa. Tortillalättyjäkin on useaa eri kokoa ja laatua, joten tortillat on superhelppo ruoka esimerkiksi kavereiden kesken vietettyihin illanistujaisiin. Kaikille löytyy sopiva vaihtoehto!
Me söimme tortilloja viime viikonloppuna kanalla ja jauhelihalla. Tortillan sisälle tulevan kanan maustan yleensä Santa Marian Crispy Chiken Bites mausteseoksella, jonka jälkeen kanasuikaleet paistetaan uunipellillä rapeaksi. Tämä helpottaa vähän kaaosta keittiössä, kun ainoastaan jauheliha tarvitsee paistaa pannulla. Silloin jää enemmän tilaa kasvisten pilkkomiselle - ja myönnän, saan pelkästä jugurtin kulhoonkaatamisestakin aikaan sotkun.

Eri perheiden tortillapöytä näyttää aina hieman erilaiselta, mutta meidän pöydästä löytyy aina lihatäytteen lisäksi salaattia, tomaattia, kurkkua, juustoraastetta ja sipulia. Haluaisin vielä laittaa tortilloihin useimmiten suolakurkkuja ja mies taas pitää jalapenoista, mutta näitä kahta meillä tulee harvemmin ostettua. Kastikkeeksi ostamme usein keskivahvaa salsaa, quacamolea sekä creme fraichea.Meidän perheessä syödään aika harvoin jälkiruokaa, mutta nyt ostin lapsille viikonlopun kunniaksi pienet jälkkärit. Valiolta on tullut kauppoihin kermavanukasuutuus ja mainonnan uhrina minun oli pakko ostaa yhdet maisteltavaksi. Sain vain pienet lusikalliset kummastakin eri mausta, mutta kermavanukas maistui tosi hyvältä ja molemmat lapset maiskuttelivat "hyvää" ja "lisää". Voisin kuvitella tarjoavani näitä aikuisillekin vieraille illanistujaisten päätteeksi, jos haluan päästä helpolla. Oletteko maistaneet?Tulevana viikonloppuna meidän perheessä juhlitaan kaksia synttäreitä! Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille, syödäänkö teilläkin tänään tortilloja? :)2 kommenttia

  1. Oi, tortillat ovat niin hyviä! Meilläkin on suhteellisen samannäköiset täytteet. Olen viimeaikoina innostunut lisäksi laittamaan korianteria ja päälle vielä puristan limeviipaleen mehut. Apua.. niin hyvää :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten mulla oli jäänyt tämä kommentti huomaamatta! Korianteri on tosi hyvää ja samoin lime sopis kyllä erinomaisesti. Tohon voisi laittaa vaikka limemehussa marinoitua kanaa :P Nams.

      Poista