RUISNAPIT JA PALTTOONNAPIT

Pieneksi alkupalaksi sopiva ruisnappi liha- tai kalatäytteellä on juhlien aloittaja. Täytteen pohjana on useimmiten maustettu tuorejuusto, sekaan vähän sipulia ja yrttejä ja jokin pääraaka-aine, kuten kinkku, poro, lohi tai jopa hevonen. Täytteen voi laittaa ohuelle ruissipsille juuri ennen tarjoilua. Toinen vaihtoehto on levittää täyte edellisenä päivänä paksummalle palttoonnapille ja yön yli jääkaapissa se pehmentää kovan ruisleivän sopivan pehmeäksi.

Söimme näitä herkkuja viikko sitten tuttavaperheemme mökille saapuessamme kuohuvan kera. Näitä herkkuja oikeastaan menee niin paljon, kun jaksaa vain tehdä. Nämä ovat myös sopivia naposteltavia illanviettoon kavereiden kesken ja tosi helppoja tehdä.


Maustamattomia ruissipsejä pari pussia, esim. Linkosuo

Lihatäyte
150g kylmäsavuporoa tai kylmäsavuhevosta
1 prk piparjuurituorejuustoa, esim. Cantadou 125g
Puolikas punasipuli
Persiljaa
Notkistukseksi kermaviiliä max. 2 rkl
Ripaus mustapippuria

Kalatäyte
150g kylmäsavulohi
1 prk tillituorejuusto
Notkistukseksi kermaviiliä max. 2 rkl
Sitruunan mehua
Tilliä
Puolikas punasipuli
Sitruunapippuria




4 kommenttia

  1. Nämä on niin täydellisen herkullisia pikkutarjottavia! Oma suosikkini on poro, perfect! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nää on tosi herkullisia pikkusuolaisia! :) Meillä onkin synttärijuhlat tulossa ens viikonloppuna, taidankin tehdä ;)

      Poista
  2. Täällä just mietin, että mitä tarjoan tupareissa ja täältähän se idea löytyi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa! Itsekin tein näitä viime viikonloppuna synttärijuhliin tarjottavaksi. Kiva kuulla, että sait vinkkiä täältä :)

      Poista