HÄÄT PORVOON JUHLAHELMESSÄ

Kerkesinpä vielä postaamaan tämän toisen postauksen tälle sunnuntai-illalle. Taas luvassa iso kuvapostaus heinäkuussa viettämistämme häistä. Nyt luvassa siis kuvia Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevasta ihanasta Juhla Helmestä, jossa juhlimme hääjuhlaamme. 

Voin suositella Juhla Helmeä lämpimästi, saimme ensiluokkaista palvelua alusta loppuun saakka. Tila on aivan täydellinen juhlapaikka 50-70 hengen hääjuhliin, mutta käsittääkseni tilaan mahtuu tarvittaessa jopa 100 henkilöä. Ruoka on buffet-tyylinen ja meillä kaikki juomat tarjoiltiin pöytiin kaadettuna. Loppuillasta avautui baari ja vieraamme saivat juoda loppuillan omakustanteisesti. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja Juhla Helmen palvelun ansiosta olin todella rauhallisin mielin koko päivän. Kaikki sujui häissämme todella hienosti.
Sain kesän alussa yhteydenoton Puttipajalta yhteistyön merkeissä ja Puttipajalta tuli häihini upeat kynttilänjalat sekä pastellinsävyiset kynttilät. Värit valitsin kutsukorttiemme sävyjen mukaan, sillä meillä ei oikeastaan ollut mitään varsinaista teemaa häissä. Vaalea roosan sävy ja vaaleanvihreä toistuivat häidemme värimaailmassa pieninä yksityiskohtina ja mielestäni tämä hillitty maltillinen koristelu sopi hyvin juhlatilaammekin.

Puttipajalla on muuten alekoodi, joka on voimassa vuoden 2015 loppuun asti. Koodilla "häät2015" saa yli 50 euron tilauksista 30% alennuksen verkkokaupassa kaikista normaalihintaisista kynttilöistä.


Kuvissa näkyvät kukkakoristelut tein itse, samoin kuin tein morsiuskimppuni. Puttipajan kestokukkavalikoimasta sain valita vaaleanpunertavia ja vihreitä magnolian kukkia ja lisäsin niitä eBaysta tilaamieni vaahtoruusujen sekaan. Kukkakoristeet olivat mielettömän upeat ja niistä sateli todella paljon kehuja. Kaikki kukat ovat siis tekokukkia.

Halusin tehdä todella korkeat center piece -tyyliset kukkakoristeet ja alkuperäisessä pöytäjärjestyssuunnitelmassa oli neliön mallisia pöytiä, joihin olisi mahtunut istumaan kahdeksan ihmistä. Juhla Helmestä kuitenkin suositeltiin kahta pitkää pöytää rinnakkain, jolloin kenenkään ei tarvinnut istua selkä juhlapariin päin. Kukat sopivat hienosti myös pitkiin pöytiin ja olen edelleen parin kuukauden jälkeen todella tyytyväinen näihin koristeisiin.Juhlissamme oli myös karkkibuffet, jossa kädet kävivät kyllä ahkerasti. Etenkin lakupatukat tekivät kauppansa. Kiitos Cloettalle, josta saimme lakuja ja Tv Mix Romancen karkkipusseja herkkubuffettiin!

Juhla Helmen ruoat oli aseteltu tarjolle kahdessa erässä (alkuruoka ja sen jälkeen pääruoka). Kaikki ruoat olivat todella hyvän makuisia, vaikka olin ensin hieman huolissani, sillä Juhla Helmeen ei ollut mahdollisuutta päästä maistelemaan ruokia etukäteen. Pelko osoittautui kuitenkin todella turhaksi, sillä jopa ne ruoat, joiden mausta en ole aiemmin pitänyt, maistuivat ihan superhyviltä!


Kakun kanssa meillä meinasi tulla pieni kriisi. Kakun teki porvoolainen Kakkukuningatar, joka toimii siis ilmeisesti alihankkijana Juhla Helmelle ja olin Kakkukuningatareen itse yhteydessä hyvissä ajoin ennen häitä ja kerroin toiveistamme. Kakkukuningatar totesi kuitenkin puhelimessa minulle, että meidän hääpäivämme on "hieman huono", sillä hänellä on oman lapsensa rippijuhla samana päivänä eikä ehkä voi tehdä kakkuamme. Sitten hän lupasi, että voi tehdä kakun edellisenä päivänä, mutta se ei voi olla toivomani kerroskakku, sillä Juhla Helmessä ei kuulemma ole tarpeeksi korkeaa kylmätilaa kerroskakulle. Tässä vaiheessa meinasin repiä pelihousuni, häämekkoni ja kaikki muutkin hääkoristeet.

Juttu päättyi kuitenkin onnellisesti, sillä Juhla Helmestä luvattiin hoitaa kakkuasia varmasti viimeisen päälle ja meille luvattiin, että saamme juuri sellaisen kakun, kuin olemme toivoneet. Oli iloinen yllätys, kun juhlapaikalle saapuessamme näin juuri toiveideni mukaisen kakun isossa kylmäkaapissa, johon olisi mahtunut jopa tuplasti korkeampi kakku! Kakussa olisi saanut olla hieman ohuempi kerros kuorrutetta, mutta maku oli ihan täydellinen ja kakku näytti juuri siltä, kuin pitikin.

Nyt taitaa olla aika siirtyä näistä häähaaveiluista seuraaviin arkisempiin asioihin, toivottavasti ette ole ihan kyllästyneet. :) Tulossa on vielä tulevalla viikolla muutama vinkkipostaus häämatkakohteistamme.

Kuvaajanamme toimi Annina Segerman ja lisää Anninan kuvia voit käydä katsomassa esimerkiksi Anninan Facebook-sivuilta Annina Segerman Photography.

4 kommenttia

  1. Vollaan, ihan täydellistä kaikki!!

    VastaaPoista
  2. Moi! Saanko kysyä, minkä makuinen kakkunne oli? :) Itsekin haluaisimme valkoisen kerroskakun, ja mietimme mitä maksuja siinä voisi käyttää...

    VastaaPoista