HÄÄMATKA OSA 1: LOS ANGELES - UNIVERSAL STUDIOS & TOP 3 VINKIT

Häämatkaa vietimme heinäkuussa 2015 Kaliforniassa Los Angelesissa. Samalla reissulla kävimme myös Las Vegasissa sekä Grand Canyonilla. Tämä postaus kertoo häämatkamme ensimmäisestä osasta.

Häämatkamme alkoi heinäkuun lopulla, kun suuntasimme kuudelta aamulla suoraan lentokentälle kavereille järjestetyistä hääjuhlista. Lensimme Lontoon Heathrown kautta Los Angelesin lentokentälle, nappasimme sieltä etukäteen varatun vuokra-auton Hertziltä ja vietimme ensimmäiset yöt Anaheimissa Holiday Innissa. Holiday Inn hotelli oli matkamme muihin hotelleihin verrattuna vaatimattomin ja heräsimme ensimmäisenä aamuna muurahaisten invaasioon. No ei nyt ihan, mutta muurahaisia oli sängyssämme sen verran, että saimme uuden huoneen. Anaheimin hotellin hintataso on muutenkin hieman edullisempi, mutta positiivista ensimmäisessä hotellissamme oli se, että aamupala kuului hintaan. Aamupala ei kuulu Jenkeissä automaattisesti hotellivaraukseen ja erikseen ostettuna annokset maksavat 12-16 dollaria per annos. Aamupalaksi hotelleissa on usein tarjolla burritoja, munakkaita, juustolla ja kinkulla täytettyjä suht rasvaisia croissantteja eikä suomalaisille tuttua perinteistä buffet-tyylistä aamupalaa ollut tarjolla missään hotellissa (paitsi Las Vegasissa, siitä voit lukea lisää Vegasin postauksesta).

Lentokonesapuskaa Lontoo - Los Angeles välillä
"All American Breakfast" eli runsas, monipuolinen ja ravitseva hotellin aamupala.
Häämatkamme menopeli
Holiday Inn Buena Parkin allasalue
Kiitos Crocsille ihanista Huarache sandaaleista, saatu blogin kautta.
Anaheimin läheisyydestä löytyy myös muutama huvipuisto: The Berry Knots Farm sekä kaksin kappalein Disneylandin puistoja. Olemme kuitenkin käyneet Floridan lomamatkoilla niin useasti jo Disney Worldissa, että jätimme Disneyn puistot tällä kertaa välistä. Lueskelin myös Berry Knots Farmista etukäteen netistä tietoa ja arvelin sen olevan sopivampi huvipuisto perheen pienimmille. Kävimme kuitenkin yhtenä iltana syömässä ja viettämässä iltaa Downtown Disneyssä, joka on pääsymaksuton kävelykadun tapainen alue Disneyn puistojen vieressä. Downtown Disneystä löytyy esimerkiksi Disneyn kauppoja, Legokauppa sekä käymisen arvoisia teemaruokaravintoloita, kuten Rainforest Café ja House of Blues.

Disney Downtown Anaheim
Disney Downtownin kartta
Lego on ujuttanut itsensä tännekin
Olimme suunnitelleet käyvämme matkan aikana kuitenkin muutamalla huvipuistoreissulla ja alkulomasta suuntasimme Los Angelesin pohjoispuolelle Universal Studioille. Universal Studiot on oikeastaan pikemminkin elämyspuisto kuin tavallinen huvipuisto. Laitteet ovat suurimmaksi osaksi 3D/4D-esityksiä, joissa katsoja tuntee todella olevansa mukana esimerkiksi Transformersien sodassa tai Fast and Furious elokuvan takaa-ajokohtauksissa. Puistossa on myös suurelle yleisölle kohdennettuja live-esityksiä. Kävimme katsomassa muutaman live-esityksen, joista etenkin Waterworld oli toteutettu todella upeasti. Kävimme myös studiokierroksella, jossa ajettiin juna-vaunulla kulisseissa katsomassa oikeiden elokuvien ja tv-sarjojen lavasteita ja kuvaushalleja. Näimme esimerkiksi The Desperate Housewives sarjan taloja ja Hohto -elokuvan ja tv-sarjan The Bates Motellin.

Studiokierrokselta, Universal Studios Los Angeles
Bates Motel sarjan kuvauspaikka
Tom Cruise ja Maailmojen sota
Meneillään olevia kuvauksia Universal Studioilla
The Krusty Land, Universal Studios
Ostimme Universalille sisäänpääsylippujen yhteydessä Fast Pass -liput, joilla välttää jonottamisen ja pääsee jonojen ohi laitteissa. Jenkkien kesäloma-aikaan ja etenkin viikonloppuisin ja pyhäpäivinä Fast Pass -lipuista on todellakin hyötyä, sillä pahimmillaan yhteen laitteeseen voi joutua jonottamaan jopa yli kolme tuntia. Nyt jonot olivat 45-90 minuutin luokkaa per laite ja auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta Fast Pass -lipuista oli ehdottomasti hyötyä. Mikäli mielii ostaa Fast Pass -liput, kannattaa puistoon suunnata miltei heti sen auettua, sillä jonon ohi -liput myydään yleensä puoleen päivään mennessä loppuun. Useimmissa huvipuistoissa myydään jonon ohi -lippuja ja useimmiten ne kannattaa ostaa, vaikka ovatkin hinnaltaan todella suolaisen hintaisia. Los Angelesin Universal Studioille kahden hengen sisäänpääsyliput Fast Passilla, joilla pääsee yhden kerran jonon ohi laitteeseen, maksoivat yhteensä liki 400 dollaria. Pelkät sisäänpääsyliput ilman jonon ohi passia olisivat maksaneet yhteensä noin 160 dollaria kahdelta.


Universal Studioiden "alatasanne", jossa paljon lisää laitteita..
Jurassic Park
Jonotusaikoja Universalilla, nämä on vielä pienet ajat!
Los Angelesissa on huvipuistojen lisäksi myös hyvät shoppailumahdollisuudet. Kävimme muutamaan otteeseen Citadel Outlets ulkoilmaostoskeskuksessa, josta löytyy paljon merkkikauppojen outlet-myymälöitä. Esimerkiksi Michael Korsilla kaikki tuotteet olivat -40% ja osa jopa puoleen hintaan ja lapsille löytyi Gapin Factory Outletista paljon edullista tarhavaatetta. Löysin itselleni myös muutamia työvaatteita, sillä palasin takaisin töihin syksyn alussa. Toinen lähistöllä oleva hieman pienempi outlet-ostospaikka on The Outlets at Orange, jossa kävimme elokuvissa katsomassa Jurassic Worldin. Ostimme muuten leffaevääksi popkornia, jonka joukkoon sai valuttaa voin makuista nestemäistä uutetta, ihan hullua.

Leffaeväät
Los Angelesin keskusta ja sen laitamat ovat muuten todella ruuhkaiset kellon aikoja katsomatta ja ilman autoa Losissa ei pärjää missään nimessä. Usko, kun sanon, että auto pitää vuokrata, jos Losissa mielii liikkua yhtään mihinkään. Toinen ehdoton asia on navigaattori. Moottoritiellä on exitejä vähän väliä, mutta auta armias, jos valitset väärän exitin, niin matka-aika saattaa pidentyä puolella tunnilla + ruuhkat siihen päälle. Aikaa autolla liikkumiseen kannattaa siis varata yli puolet enemmän, kuin mitä navigaattori ehdottaa matka-ajaksi. Parinkymmenen minuutin ajomatkaan saattaa mennä pari tuntia tai enemmänkin ja vaikka välillä moottoritiellä kaistoja on jopa kahdeksan rinnakkain, jokainen niistä matelee 10 kilometriä tunnissa.

Losin ruuhkaa
TOP 3 vinkit Los Angelesiin:
* Vuokraa auto ja ota mukaan navigaattori
* Varaa aikaa autolla liikkumiseen
* Jos mielit mennä mihin tahansa huvipuistoon, harkitse vakavasti Fast Pass -lippuja, joilla pääsee laitteissa jonon ohi

Seuraavaksi pääsette lukemaan häämatkamme toisesta osasta, jonka vietimme Las Vegasissa Nevadan osavaltiossa. Kävimme myös Grand Canyonilla ja loman toisella viikolla palasimme takaisin Los Angelesiin Long Beachille ja Santa Monicaan.4 kommenttia

 1. Vau mikä matka! Eikä teitä jännittänyt (pelottanut) ajaa autolla tuolla? :DAjattelin vaan ettei taida ihan Suomen ruuhkat ja hurjastelijat pärjätä Amerikan mallille? ;)

  VastaaPoista
 2. Me tehtiin kuuden viikon reissu Jenkkeihin keväällä ja päätepisteenä oli LA. Ja toi on vaan niin totta että ilman autoa et Losissa pärjää. Toisin kuin NYC tai Cisco, jossa me päästiin kävellen lähes joka paikkaan, niin ei onnistu Losissa.Me tehtiin se virhe, että jätettiin auto pois kun päästiin Losiin ja kaupungin kiertelyyn otettiin perus turisti kiertoajelu- hässäkkä joka päättyi loppupäiväksi Universalille (mistä tykkäsimme hirveästi). Majailimme viikon verran Losissa Manhattan beachilla. Vaikka autolla ajo voi tuntua pelottavalle, on se loppujen lopuksi aika simppeliä, kunhan kartturi osaa hommansa ja ajaja voi keskittyä pelkkään ajoon :) Eli auto Losiin mikäli tahdot nähdä enemmän kaupunkia! Julkinen liikenne on onnetonta ja turistille ei niin turvallinen vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiva kuulla kommentteja ja että olet samaa mieltä! Itse olen matkustanut myös Floridassa ja siellä sama juttu - ilman autoa ei matkanteko onnistu mitenkään! Ehkä Miamissa voi juuri ja juuri selviytyä ilman, mutta aika yksipuoliseksi jää nähtävyydet siinä tapauksessa. Toi Universal oli kyllä huippu paikka, mutta itse fanitan vielä enemmän kuitenkin Floridan Orlandossa sijaitsevaa Universalia, se oli vielä puolet isompi :)

   Poista