MITÄ TOIVON SYNTTÄRILAHJAKSI?

Viikon päästä vietän 28-vuotis syntymäpäiviäni. Viimeisen vuoden perusteella voin sanoa, että olen tyytyväinen itseeni. Olen mielestäni kasvanut henkisesti, tunnen itseni kypsemmäksi ja vahvemmaksi ihmiseksi, minun on helpompi perustella itselleni asioita ja olen paljon itsevarmempi kuin ennen.

Olen tähän ikään mennessä valmistunut ylioppilaaksi ja tradenomiksi, saanut kaksi lasta ja omistanut kaksi omaa kotia. Olen vakituisessa työssä ja palaamassa sinne takaisin syksyllä. Olen matkustellut vuosittain johonkin päin maailmaa ja usein ulkomailla on tullut käytyä vielä enemmän kuin kerran vuodessa. Olen löytänyt kaksi ihanaa harrastusta, liikunnan ja bloggaamisen.


Kuvassa olen minä, valmistujaisaamuna lähdössä koululle hakemaan ylioppilaslakkia, noin yhdeksän vuotta sitten. Muistan yläasteelta asti alkaneen ahdistuksen, joka jatkui läpi lukion ja ammattikorkeankin, kun mietin mikä minusta tulee isona. Kaikki tulevaisuuden vaihtoehdot tuntuivat kaukaisilta, huonoilta tai epäsopivilta, enkä oikein tainnut tuntea itseänikään. Vasta nyt viimeisen vuoden aikana tuntuu, että olen vihdoin kasvanut sisälle itseeni ja löytänyt oman polkuni ja tyylini. En ehkä täysin vielä tiedä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä, mutta täytyy myöntää, että olo on paljon helpottuneempi kuin aiemmin.

Yhdeksän vuotta sitten olisin varmaankin toivonut synttärilahjaksi lahjakorttia Vero Modaan ja Alkoon sekä kesälomareissua Ibizalle tai Bulgarian Sunny Beachille. Vasta viime vuosien aikana olen löytänyt omat juttuni, oman tyylini ja osaan vaalia minulle tärkeitä arvoja ja malleja elämässä enkä tunnu olevan niin hukassa koko aikaa. Myös syntymäpäivälahjatoiveista tekemäni kooste paljastaa minulle tällä hetkellä merkityksellisiä asioita. Design, suomalainen muotoilu, aikaa kestävät klassiset kuosit ja tietysti hyvinvointi.
Kun mietin, mitä toivoisin syntymäpäivälahjaksi, ei lempparijuttuja tarvinnut siis kauaa miettiä. Tarvitsen syksyllä töihin eväslaukun, sillä aion jatkaa uusia terveellisiä ruokailutapojani myös töihin palatessani. Meidän työpaikalla on mahdollisuus myös työpaikkaruokailuun, mutta on suht kallista käydä joka päivä syömässä eikä aina voi itse vaikuttaa ruoan laatuun.

Tarvitsen myös siistejä työvaatteita, sillä viimeiset kolme vuotta kotona on pudottanut mut tyystin kelkasta ja kotona lasten kanssa ollessani pukeudun nykyään vain supermukaviin villasukkiin, leggareihin ja virttyneeseen pitkähihaiseen. Kävin sovittamassa Marimekon liikkeessä ihanaa Ujuma-mekkoa, mutta oikea koko on tosi vähissä joka liikkeestä, tämä taitaa olla suosittu malli. Pidän kuitenkin tosi paljon kuosista ja tämä malli tuntui olevan niitä harvoja Marimekon malleja, jotka sopivat ylleni.

Ja olen jo pitkään haaveillut Uhanan Pisara-korviksista, jotka tuntuvat kadonneet maan alle, en löydä niitä mistään. Vinkatkaa, jos tiedätte mistä näitä ihanuuksia löytyy!

PS. Loppuviikosta on tulossa tosi kiva kesäinen arvonta blogiin! Ja Aarikan arvonnan voittajaan on oltu myös yhteydessä :)

(Tuotekuvat: Fitnesstukku, Marimekko)
5 kommenttia

 1. Kiva tämmönen lahjaidea-postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitten ensi vuonna tai seuraavan 10 vuoden päästä naureskelen näille ajatuksilleni :D

   Poista
 2. Voi miten kiva postaus! Onnea sinulle tulevan synttäripäivän johdosta!

  VastaaPoista
 3. Pikku D Runeberginkadulla myy noita korviksia (tosin just tuosta väriyhdistelmästä en oo varma löytyykö enää) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Täytyykin tehdä visiitti Porvooseen ja käydä katsomassa :)

   Poista