DIY: HÄÄKIMPPU

Häiden lähestyessä päätin tehdä kuvalliset ohjeet tuleville morsiamille oman hääkimpun tekoon. Itse rakastan askartelua ja omaa onnistunutta kädenjälkeä. Siis sitä, että näkee valmiin työn ja se on juuri sellainen, jota olen päässäni visioinut. 

Muiden palveluita käyttäessäni mulla herää aina pieni epäilys, että saanko varmasti sitä, mitä omassa päässäni kuvittelen saavani. En halua pettyä, joten hääkimppuasiassa päätin ottaa ohjat omiin käsiini. Lisäksi juhlimme häitämme kahtena eri viikonloppuna ja aion säästää kimpun heiton vasta seuraaviin juhliin - aito kimppu ei säilyisi viikkoa kauniina.


Tee se itse -hääkimpun valmistamiseen tarvitset:

kuumaliimaa
1 kpl styroksipalloa
1 kpl muoviputkea (esim. viemäriputkea)
n. 40 kpl vaahtoruusuja (riippuu styroksipallon koosta)
satiininauhaa
muita koristeita, esimerkiksi pitsiä, strasseja, rintaneuloja

Hankin kaikki muut tarvikkeet eBayn ihmeellisestä maailmasta, paitsi kuumaliiman, styroksipallon ja muoviputken. Styroksipalloja ja kuumaliimaa saa askartelukaupasta, muoviputkia esimerkiksi rautakaupasta.


Alkuvalmisteluiksi leikkaa vaahtoruusujen varret lyhyiksi, jotta ne on helpompi tökkiä styroksipalloon. Seuraavana työvaiheena kiinnitä muoviputki styroksipalloon kaivertamalle sille sopiva aukko ja työntämällä putki kiinni. Vahvista kiinnitys kuumaliimalla.


Leikkaa satiininauhasta pätkiä ja liimaa ne onton putken päähän peittämään aukko. Voit laittaa useamman satiininauhan päällekkäin, äläkä välitä tässä vaiheessa ruman näköisestä työjäljestä. Yritä kuitenkin pitää satiininauha mahdollisimman puhtaana liimasta ja muistathan, ettet työskentele likaisin sormin - satiininauha likaantuu helposti.


Pyöritä satiininauhaa varren alaosasta kohti palloa ja laita liimaa aina silloin tällöin, jotta saat liimattua nauhan kiinni putkeen. Laita liimaa todella vähän, jotta se ei jää paakuksi satiininauhan alle. Voit käyttää myös leveämpää satiininauhaa tähän, jolloin työ on hieman nopeampaa. Kierrä nauha todella tiukalle, jotta lopputulos näyttää siistiltä.


Kierritä nauha loppuun asti ja liimaa se palloon kiinni.Yllä olevassa kuvassa näkyy myös, miten saat ruusut helpoiten tökittyä styroksiin. Käytä apuna grillitikkua, jolla teet syvän reiän palloon ja työnnä sen jälkeen ruusun rautalankavarsi palloon. En liimannut ruusuja kiinni palloon, mutta se tekee kimpusta tukevamman. Töki kaikki ruusut kiinni ja kimppu on koristelua vaille valmis!


Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Haluatko kimppuun lisää väriä? Kierritä kimpun ympäri esimeriksi värillistä helminauhaa, tai käytä värillistä satiininauhaa varressa. Vaahtoruusujakin myydään värillisinä.

Itse halusin kimpustani klassisen ja romanttisen. Liimasin varren alaosaan pienen pitsireunan ja kiinnitin sinne hopeasävyisen rintaneulan. Liimasin myös kimppuun rintaneuloja ja tilasin herkkää pientä helminauhaa, jota ajattelin vielä kokeilla kieputtaa kimpun ympäri.Mielestäni kimpusta tuli ihana. Hintaa tälle tuli noin 40 euroa, rintaneulat olivat kalleimpia. Ilman niitä kimpulle jäi hintaa parikymppiä - jos sitäkään. Olisi kiva kuulla, jos innostut tekemään näillä ohjeilla oman hääkimppusi!


6 kommenttia

 1. Voi miten hyvä ohje! Joku tuleva morsian saa tästä varmasti paljon inspiraatiota. Ja tämä kimppu on ikuinen muisto hääpäivästä perinteisen hääkimpun lakastuessa. Kaunis!

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis! Kiva nähdä vaihtoehtoisia ideoita perinteiselle kukkakimpulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nämä kestokimput ovat käsittääkseni alkaneet yleistyä. Ainakin monet morsiamet hääryhmissä kaipailevat tämmöisiä!

   Poista
 3. Kuinka iso käyttämäsi styrox-pallo oli? Ja mikä oli ruusun halkaisija? Täälläkin olisi kestokimppu tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusun halkaisija 7cm ja pallon halkaisija muistaakseni n. 15cm.

   Poista