MYYDÄÄN hieman erilainen pinnasänky: Stokke Sleepi + Mini!

*Muoks. Sänky on myyty!

Vuoden alussa nuorimmainen lapseni muutti isosiskon kanssa samaan makuuhuoneeseen nukkumaan öitään. Meidän molemmat lapset ovat lähteneet vanhempien makkarista melko nopealla tahdilla, vanhempi oli 1v 3kk ja nuorempi 1v 4kk. Vertaan nyt siis itseeni, minähän nukuin äidin ja isin kainalossa vielä seitsemän vuotiaana! 

Kun lapset muuttavat omiin sänkyihinsä, vanhempien makuuhuoneesta vapautuu taas tilaa esimerkiksi kauan kaipaamalleni sängyn petaamiselle ja päiväpeitolle. Pinnasänky jäi tietysti myös tässä vaiheessa tarpeettomaksi, vaikka hetken aikaa ajattelin kyllä pitää sitä vielä niin sanottuna varasänkynä, jos nuorimmaisella tuleekin kova ikävä takaisin äidin viereen. No ei tullut ja pinnasänky joutaa nyt siis uudelle nukkujalle!Myydään siis todella kauniisti muotoiltu Stokken soikea Sleepi pinnasänky, joka muuntuu pienestä pyöreästä kehdon mallisesta pinnasängystä isommaksi perinteisen kokoiseksi pinnasängyksi. Värinä on tumman ruskea eikä kunnossa ole juurikaan huomauttamista. Ostettu Kodin Ykkösestä 2012, eli sänky on kolme vuotta vanha. Siististä kodista, ei lemmikkejä, emme tupakoi. 

Mukaan tulee tietysti patjat (2 kpl, käytetty aina pissasuojan kanssa eikä vahinkoja ole päässyt tapahtumaan, päälliset pesty ja patjojen kunto on erinomainen), reunapehmusteet, verho ja halutessaan saa myös uudenveroisen vaaleanpunaisen Stokken muotoonommellun lakanan mini-patjalle. Hintapyyntö 450e, nouto onnistuu Vantaa-Porvoo akselilta. Ovh. tälle setille hipoo varmaan jotain 800-900 euron luokkaa.


Stokke Sleepi pinnasänky kasvaa lapsen mukana. Aluksi sänkyä voi pitää niin sanotussa mini-koossa, jolloin sängyssä on pienempi patja ja sivulaidat eivät ole käytössä. Pohja on korkeammalla ja lapsella on sängyssä turvallinen olo. 

Itse toivuin ensimmäisen lapsen kohdalla sektiosta ja pinnasängyn alla olevat renkaat helpottivat sängyn liikuttelua lähemmäs itseäni, kun jouduin nostamaan lasta sängystä tai laskemaan lapsen sinne nukkumaan. Välillä sänky myös kulki mukanani esimerkiksi keittiöön, jossa pystyin pitämään lapselle seuraa ja esimerkiksi laittamaan samalla ruokaa. Äitini ompeli verhotankoon sopivan valkoisen ohuen valoverhon ja verhotankoon on mahdollista myös laittaa roikkumaan mobile.

Alla vielä kuva 43 senttisen Baby Bornin kanssa, Sleepi Mini-versiona on todella sopiva siis vastasyntyneelle. Muistaakseni noin 3-4 kuukauden jälkeen taisimme suurentaa sänkyä isommaksi, mutta meidän esikoinen oli todella pitkä jo syntyessään ja kasvaa +2 käyrällä, joten hän on tosi pitkä tyttö. Keskikäyrällä kasvava vauva kenties viihtyy tässä pienessä sängyssä vielä hieman pidempäänkin.


Kun on aika suurentaa sänkyä niin sanottuun normaaliin kokoonsa, vaihdetaan pohjalevyt sekä patja isompaan ja sänkyyn lisätään reunapalat. Renkaat voi myös jättää sänkyyn, jos tuntuu, että sänkyä on tarvetta siirrellä tai sänkyä haluaa hiljaa keinutella - se saattaa auttaa lasta nukahtamaan paremmin. 

Verhotanko on mahdollista myös kiinnittää tähän isompaan pinnasänkyyn, jos sitä haluaa käyttää jatkossakin. Itse otimme verhotangon tässä vaiheessa pois, sillä pidin enemmän sängyn pelkistetystä pyöreähköstä muodosta ilman verhoa.Sänky oli meillä myös niin sanottuna sivuvaununa omassa sängyssämme. Pinnasänky oli siis kiilattu seinän ja oman sänkymme väliin ja yksi laita oli poistettu. Jos lapsi nukahti kainalooni, niin hänet oli helppo siirtää omaan sänkyynsä ilman kantamista. Lasta oli myös helppo silittää tai pitää kädestä kiinni, kun hän nukkui omassa sängyssään minun sänkyni vieressä.

Sängystä on mahdollisuus tehdä myös vielä isompi asettamalla sivupalat vierekkäin samalle puolelle. Silloin sängyn pituus hipoo jo tavallista aikuisten sänkyä. Jos sänkyä mielii käyttää niin pitkään ja sänkyä haluaa isontaa entisestään, niin pisimpään versioon tarvitsee ostaa sitten isompi patja ja käsittääkseni jotain jatkopaloja pohjaan. Netistä löytynee tästä vaihtoehdosta lisää tietoa, meidän lapsille on riittänyt tämä ihan perinteinen pinniskoko. :)


Mikäli kiinnostuit tästä sängystä, älä epäröi ottaa yhteyttä! Kerron mielelläni lisää, jos joku asia jäi mietityttämään. Sänkyä ja osia saa myös tulla katsomaan. Sänky on nyt purettu osiin, mutta kaikki ohjeet ja lippulappuset löytyvät mukaan ja sänky voidaan myös koota valmiiksi esimerkiksi miniversioksi.

Ota yhteyttä, minut tavoittaa esimerkiksi sähköpostilla smthingsmall@hotmail.com :)
Ei kommentteja