Kevätsiivous jatkuu: Apteekkarin kaappi

Keittiön kevätsiivous jatkuu kuivakaapin siivoamisen merkeissä. Kuivakaappi kannattaa käydä läpi tarkasti ja heittää vanhentuneet tuotteet pois. Samalla voi tehdä myös listaa pois heitetyistä tuotteista, jos joku tuote on sellainen, jota on hyvä pitää kaapissa varmuuden vuoksi. Muovikassillinen vanhaksi menneitä tuotteita lähti meidän kuivakaapista roskikseen ja muistutuksena itselleni: Älä osta kokonaisia neilikoita vähään aikaan, niitä löytyy jo varmaan viisi pussia.
Meillä on siis tuollainen niin sanottu apteekkarin kaappi jääkaapin ja uunin välissä. Tässä ulosvedettävässä kaapissa säilytän kuivatarvikkeita, esimerkiksi jauhoja, muroja, mausteita, sokereita, kahvia ja hiutaleita.Päivittäisessä käytössä ovat esimerkiksi ylimmällä hyllyllä olevat kaurahiutaleet ja öljypullot. Toiseksi ylimmällä hyllyllä peltisissä laatikoissa on säilytyksessä muroja ja niiden vieressä kuituvalmisteita ja pellavansiemeniä. Kolmannella hyllyllä ovat säilytyksessä riisit ja pastat. 


Toiselta puolelta löytyvät jauhot ja pusseissa olevat mausteet. Meillä on myös maustehylly lieden yläpuolelta, mutta siellä säilytetään pääasiassa joka päiväisessä käytössä olevia purkkimausteita. Ylimmällä hyllyllä on myös kahvi- ja teehylly, josta löytyy esimerkiksi avaamattomat kahvipaketit. 

Haluaisin maustepusseille myös uudet säilytysboksit, sillä vanhat ovat ihan karseat, vai mitä mieltä olette? :D Valmisperunamuussipaketti ja korvikemaidon laatikko toimivat tällä hetkellä siis mausteiden säilytyspaikkana, mutta haaveilisin jostain vanerisista tai siisteistä muovisista laatikoista.


Alimmilla hyllyillä on puhtaat keittiöpyyhkeet ja käyttämättömät siivousrätit. Keittiöpyyhe on helppo vaihtaa, kun keittiöpyyhkeet on sijoitettu ihan uunin luukun viereen, jossa meillä yleensä roikkuu pyyhe. Siivousrätit eivät mahdu tiskialtaan alle säilytykseen, jonne ne oikeasti kuuluisi, mutta tiskiallasta vastapäätä oleva kaappi ei onneksi ole liian kaukana ja uusi rätti on helppo ottaa käyttöön.
Maustekaappi oli luultua paremmassa kunnossa, joten kerkesin vielä siivoamaan uunin alapuolella olevat vetolaatikot. Niissä säilytetään kattiloita ja paistinpannuja. Otin kaikki tavarat pois laatikoista, imuroin laatikot rikkaimurilla ja pyyhkäisin pohjat puhtaaksi. Sitten kaikki tavarat voi laittaa takaisin paikoilleen!
Ylemmässä laatikossa meillä on paistinpannut sekä parilla- että blinipannu ja lisäksi vielä pari pikku kattilaa. Myös muutama ruokalappu on säilytyksessä tässä vetolaatikossa. Alemmasta laatikosta löytyy kolme kattilaa ja höyrytysosat sekä lävikkö.

Seuraavalla siivouskerralla yritän päästä astiakaappien kimppuun. Samalla voisin tehdä pienen inventaarion astioihin ja katsoa mitä lautasia pitäisi ostaa lisää. :) Ainakin syviä kulhoja meillä on hajonnut muutama, mutta en ikinä kaupoilla ollessani muista hajonneiden lautasten lukumäärää, joten täytyy pistää ihan ostoslistaan ylös puuttuvat astiat!
4 kommenttia

 1. Onpa näppärä kaappi! Mä haluan kans! Ehkä joku päivä voidaan ostaa ihan oma koti ja tehdä semmonen keittiö kuin halutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kaappi on kyllä tosi kätevä! :) Ei tarvitse kaivella kaapin perukoita löytääkseen jotain tiettyä purkkia, kun kaiken näkee kerralla.

   Poista
 2. Mä olen aina miettinyt olisiko tuollainen apteekarin kaappi kätevä ja siltähän tuo näyttää!
  Ps. Teidän keittiö näyttää superhienolta, terkuin kade! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on tosi näppärä, suosittelen ehdottomasti! Kiitos :)

   Poista