ETEISEN SUUNNITELMAT: PEILIT JA KOUKUT

Kaipaan isoon eteiseen hieman parempaa toimivuutta. Eteisessä ei ole tällä hetkellä peiliä eikä naulakkoa ja molemmat ovat hankintalistallani. Oven takana sijaitsee pikkueteinen tai siis tuulikaappi, jossa on pari kaappia ja niissä on säilytyksessä pipot, kengät ja takit. Unelmoin kuitenkin isosta eteisaulasta, jossa ei olisi ovia ja olisi enemmän tilaa esimerkiksi istuen laittaa kengät jalkaan.Haluaisin ainakin tähän isompaan eteiseen peiliovet tuohon alla olevaan kuvaan suunnittelemalleni paikalle. Laitoin taannoin muutamaan yritykseen tarjouspyynnöt, mutta sain tarjouksen vain yhdestä firmasta ja se oli mielestäni todella kallis. Siihen hintaan mielummin kärvistelen ilman peilejä. 

Tuo paikka on myös todella haasteellinen esimerkiksi liukuovia suunniteltaessa, sillä vieressä oleva vessan ovi on niin lähellä, ettei kiskoja taida mahtua kunnolla asentamaan. Sama ongelma on pikkueteisen kanssa. Minulle kelpaisi myös "hätätilanteessa" pelkät peilipinnat ovien päälle liimattuna, mutta olen ymmärtänyt, etteivät monet firmat halua asentaa niitä, sillä ovien saranat eivät välttämättä kestä peilin painoa.


Saimme joululahjaksi muutamia Muuton Dots koukkuja tai naulakoita ja olen ajatellut, että ne voisi kiinnittää tuulikaapin oven viereiselle seinälle. Dotsit ovat kuitenkin valkoiset ja seinäkin on valkoinen, joten harkitsin seinän maalaamista jollakin tehostevärillä, jolloin valkoiset Dotsit pomppaisivat seinästä paremmin esiin. 

En kuitenkaan ole saanut päätettyä seinän väriä, joten Dotsit ovat olleet nyt joulusta asti varastossa odottamassa asennusta! Ottaisinkin mielelläni vinkkejä vastaan eli toimisiko Dotsit ihan vaan valkoinen-valkoinen periaatteella vai pitäisikö seinään vetäistä joku tehosteväri (esimerkiksi harmaa)?


Myös tuo String hyllyn alla oleva kenkäkaappi aiheuttaa päänvaivaa, nimittäin ylimmässä laatikossa meillä on säilytyksessä kaikki tärkeät paperit, avaimet ja kynät. Kaapissahan on kippiovet ja syvyys on todella kapea, joten kenkälipasto on erittäin huono paikka kaiken tärkeän tavaran säilytykselle! 

Olen jo ainakin vuoden verran etsinyt tähän sopivanlaista kaappia ja unelmissani olisi saada tähän jokin ihana ja vanha liinavaatekaappi, jossa olisi enemmän tilaa myös esimerkiksi maljakoille ja astioille, mutta vielä ei sitä haaveiden täyttymystä ole tullut vastaan.


8 kommenttia

 1. Hei, voisihan niiden Dots-naulakoiden taustalle maalata vaikka vain vaakaraidan... tai pystyraidan, miten sitä eteistä haluaa leventää tai pidentää. Ne tulisivat kyllä kivemmin esille värillisestä taustasta. Anitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mietiskelin myös leveää vaakaraitaa siihen, se voisi olla myös kiva idea. En saanut tehtyä päätöstä sen suhteenkaan, sillä en osannut mietiskellä, miten Dotsit siihen sitten sijoittaisin. Kaikki yhdelle raidalle vai osa valkoiselle ja osa värilliselle raidalle.. Täytyy vielä funtsia, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Haha! Mullakin on ollut tapetit päätöksentekoa vailla vaatimattomat kolme vuotta :D Ehkä sit joskus...

  Oli mukava tavata tänään :)

  www.peaceandstyle.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ainakin viime kesästä asti lojunut rulla tapettia kaapissa, sitä pitäisi tilata lisää, mutta kyllähän sen kerkee vähän myöhemminkin ;) Oli tosi kiva tavata, sulla on aivan ihana blogi! <3

   Poista
 3. Jos ostaisit vaikka mustia dotseja lisäksi ja laittaisit valkoisten kanssa seinälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitten ei tarvitsisi maalata seinää! Ne saarnin värisetkin olisi kivoja. Hyvä vinkki!

   Poista
 4. Sinulla on eteisessä mukavan näköinen ja -kokoinen kenkäkaappi. Mistä tuollaisen saisi ostaa?

  t. Aila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Olen ostanut sen Iskusta vuonna 2011-2012.. Voi olla, ettei enää löydy samanlaista, mutta mistäs sitä tietää :)

   Poista