Uusia suunnitelmia nuhjuiseen makuuhuoneeseen

Nyt kun molemmat lapset ovat muuttaneet pois aikuisten makuuhuoneesta omaan makkariinsa isojen tyttöjen ja poikien sänkyihinsä, on aika tehdä katselmus makkarimme tämän hetkiseen tilanteeseen. Makuuhuoneemme ei ole aikaisemmin täällä blogissa vielä ollut näytillä, sillä joku makuuhuoneessa tökkii todella paljon. Se on ollut muutoksen alla nyt parin vuoden ajan lasten takia. Siellä on ollut pinnasänkyä ja mitä ihmeellisimpiä järjestelyjä huonekalujen suhteen, joten ehkäpä makuuhuone sen takia tuntuu vähän rauhattomalta paikalta tällä hetkellä.
Meidän makkarin sänky on noin nelisen vuotta vanha. Siinä on tummanruskea runko ja erilliset patjat sekä petauspatja. Sänky on ostettu edelliseen asuntoomme, jossa päävärinä valkoisen ohella oli tumma tammi. Nyt kun uudessa kodissamme sävyt ovat raikkaampia ja paljon vaaleampia, vanha sänky ja etenkin tummanruskea runko tuntuvat nuhjuisilta ja likaisilta. Lisäksi se on saanut osakseen kahden vauvan hikoilut, vaipan ohivuodot ja kaiken maailman puklut, joten olemme mieheni kanssa yhtä mieltä siitä, että sänky pitäisi laittaa lähiaikoina vaihtoon. Huomasin myös näitä kuvia ottaessa, miten paljon patjat ovat painuneet, vaikka olen käännellyt niitä säännöllisin väliajoin.
Yksi asia uuden sängyn suhteen on ainakin jo varmaa. Sängyn nimittäin täytyy olla jenkkisänky. Edellinen matalarunkoinen sänkymme tuntuu hipovan lattiaa ja jenkkisänky tuntuisi siihen verrattuna ylelliseltä vaihtoehdolta. Haluan sängyn ulkonäöltä pehmeyttä, enkä pidä rungon kovista reunoista, joihin onnistun aina kolhimaan itseäni sänkyyn mentäessä tai sieltä pois tultaessa. Lapset myös juoksevat yläkerrassa usein ja pelkään aina, että jompi kumpi heistä kolhaisee itseään nykyisen sängyn teräviin kulmiin.  
En ole aivan varma vielä, haluaisinko uuteen sänkyyn päätylevyn, mutta sekään ei ole pois suljettu vaihtoehto. Pelkään tosin, että jos pääty on kangasta, se saattaa likaantua helposti, jos sitä kosketellaan likaisilla käsillä. Myös päädyn mahdollinen väri mietityttää, sen täytyisi olla mahdollisimman neutraali, jotta se kestää aikaa enkä kyllästy siihen.
Olen myös harkinnut vanhan sängynrungon päällystämistä vaaleasävyisellä dc-fixillä tai jollain muulla kontaktitarralla. Sillä tavoin saisin ehkä hieman lisäaikaa makuuhuoneen järjestelyihin ja vaihtamalla vanhat yöpöydät uusiin, makuuhuoneen ilme voisi piristyä aikalailla. Myös sängyn yläpuolella oleva taulu saa uudistuksessa lähtöpassit, minulla on jo suunnitelmat seinää varten. :)

Tähtikuvioinen päiväpeitto on myös tällä hetkellä komeron nurkassa, sillä tähti-innostukseni on laantunut jo kauan aikaa sitten, enkä ole saanut aikaiseksi ostaa meille uutta päiväpeittoa. Sen ostaminen on tuntunut turhalta, kun sänky muutenkin saa aikaan lähinnä inhotuksen värinöitä. Täytyykin kevään tullessa tarttua nyt tuumasta toimeen ja alkaa toteuttaa makuuhuoneen sisustusta uusiksi!6 kommenttia

 1. Me tuunattiin viime vuonna yläkerran makkari uuteen ilmeeseen, kun sain pyörishissin. Siitä tuli ihana vaikka suunnitteluvaiheessa ajattelin ettei ikinä enää. Meistä ei todellakaan olisi rakentamaan omakotitaloa, tapeltiin tapetista varmaan 2 viikkoa..tai siis minä soudin ja huopasin ja Isimiestä tympäisi. :D
  Seuraavaksi olisi olkkari vuorossa OH NO! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kuulostaa yllättävänkin tutulta. Mä taas haluaisin kiinnittää seinälle kaikkea ja mies alkaa helisemään aina kun sanon, että "hei mul ois yks juttu mikä pitäis kiinnittää.." :D Mähän haaveilen ihan kauheasti omakotitalon rakentamisesta, mutta mä varmaan myöskin soutaisin ja huopaisin vaan joka asiassa, kun en osaa tehdä päätöksiä :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kääk! :D No myönnetään, onhan tuolla kaikki muu ihan ok, mutta kun tuo sänky vaan on niin raihnainen..

   Poista
 3. Päiväpeitteellä ja tyynyillä saa ihmeitä aikaan, kokeile ihmeessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin kuin kirjoitinkin, niin meidän nykyinen päiväpeitto pölyttyy tällä hetkellä kaapissa! Täytyy käydä hakemassa meille uusi päiväpeitto (tiedänkin jo minkälaisen haluan) ja sitten muutama kaunis tyyny tuohon sängyn päälle, niin makuuhuoneen ilme kohenee jo paljon! :)

   Poista