Kevätsiivous alkaa keittiöstä laatikko kerrallaan!

Kevät alkaa tosissaan jo näyttää merkkejään ulkona, kun lämpötilatkin ovat nousseet pysyvästi nollan yläpuolelle. Kevään lähestyessä on mukava alkaa laittamaan kotia taas kevätkuntoon ja meillä kevätsiivous alkaa tällä kertaa keittiöstä.

Keittiön siivoaminen on siitä mukavaa puuhaa, että sitä voi suorittaa pienissä paloissa kerrallaan eikä kaikkea tarvitse räjäyttää kaapeista yhtä aikaa ulos. Keittiön kevätsiivous kannattaa aloittaa laatikko kerrallaan ja tehdä vain sen verran kuin sillä kertaa huvittaa tai ehtii. Jatkaa voi sitten myöhemmin!
Itse kävin ensimmäisenä roskiksen ja sen yläpuolella olevan laatikoston kimppuun. Otin kaikki tavarat ulos laatikosta, imuroin laatikon rikkaimurilla ja pyyhin nihkeällä rätillä puhdistusaineen kera. Sitten purnukka kerrallaan takaisin ja samalla vein keittiöön kuulumattomat purkit oikeisiin paikkoihin, meillä oli esimerkiksi kengän suoja-aine eksynyt jostain syystä laatikostoon.

Roskiksen yläpuolella olevassa laatikostossa säilytetään puhdistusaineita, kumihanskoja ja tiskiharjan vaihtopäitä sekä roskapussirullia.
Alapuolella olevan roskiksen ämpärit pesin tai pyyhin rätillä ja kehikon putsasin myös. Pyyhin nihkeällä lisäksi roskiksen ovet ja ulkopuoliset pinnat. Tuossa tyhjässä roskiksessa meillä on välillä biojäteastia tai sitten sinne taitellaan muovipusseja roskiskäyttöön. Lasipurkissa on astianpesukonetabletit ja siinä vieressä yleispuhdistussuihke.
Roskiksen pesu ja puhdistaminen oli suht nopeaa, joten samalla kertaa ehdin vielä siivota ruokailuvälinelaatikon. Tämänkin jaoin vielä osiin ja siivosin laatikon lokerikko kerrallaan. Jos työ vaikkapa keskeytyisi, niin kaikki ottimet eivät jäisi pöydälle pyörimään, vaan voisin jatkaa sitten myöhemmin lokerikkojen puhdistamista.
Imuroin lokerikot myöskin rikkaimurilla, pyyhin nihkeällä ja siivosin samalla kuulumattomat tavarat laatikosta pois. Sinne oli esimerkiksi ajautunut tulitikkuja, kärrypoletteja ja irtonaisia kuminauhoja. Myös huonokuntoiset vanhat veitset saivat lähtöpassit, sillä niitä ei ole käytetty kertaakaan joulun jälkeen, jolloin saimme lahjaksi paljon uusia keittiöveitsiä.
Keittiön keväinen ilme sai puhtia myös uudesta matosta ja keittiöpyyhkeestä. Edellisenä päivänä nuorimmainen lapsi kaivoi roskiksesta kanamunakennon, jonka sisällä oli keltuaisia. Kaikki keltuaiset tietysti valuivat vanhalle matolle, joten päätin käydä ostamassa meille uuden muovipintaisen maton keittiöön. 

En ole vielä ihan varma, onko uusi musta matto hieman liian synkkä vaaleaan keittiöömme, mutta totuttelen tähän ilmeeseen vielä hetken ja teen sitten päätöksen maton suhteen. Jos matto ei jää keittiöön, niin se sopii muovipintansa ansiosta ainakin keväällä sitten terassille, jossa meillä on mustavalkoiset terassikalusteet.

Otin myös vihdoin käyttöön jouluna lahjaksi saamani keittiöpyyhkeen, ainakin se sopii keittiön uuteen mattoon ja värimaailmaan hyvin! Toivottavasti saitte tästä siivousinspiraatiota ja kevätsiivous sujuu mukavissa merkeissä :)

8 kommenttia

 1. No hyh, ei mitään voi tehdä pikkuhiljaa :D Kerralla valmiiksi tai ei koskaan :D :D

  VastaaPoista
 2. Ihanan siistiä ja järjestyksessä olevat tavarat. Täällä täytyisi myös ryhtyä samaan hommaan kunhan vaan inspis siihen tulisi :) Minulla on vaan vaikeeta tehdä vähän kerralla vaikka se olisi paljon järkevämpää kun räjäyttää koko keittiön kerralla ja sitten ei hetken päästä enää jaksaisikaan viedä juttua loppuun... :) Ihana keittiö teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Keittiötä en osaa "räjäyttää" siivouksen aikana, sillä sen voi tehdä niin järjestelmällisesti kaappi kerrallaan, mutta varasto on mulla se murheen kryyni! Meillä oli viikko takaperin koko varasto räjäytettynä eteisen lattialle. No viimein sain itseäni niskasta kiinni ja raivasin kamat takaisin varastoon. En kyllä tiedä tuliko siitä yhtään sen siistimpi kuin alun alkaenkaan oli :D

   Poista
 3. Teiän keittiö on niiiiiiiiiin täydellinen!! <3_<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenina! <3 Kohta tulee lisää keittiösiivouspostauksia, kun pääsen seuraavien kaappien kimppuun :)

   Poista