Valkoinen keittiö luonnon sävyillä

Olemme asuneet tässä kodissa nyt vähän reilu vuoden. Kotimme on uudiskohde, eli saimme valita itse kotimme materiaalit ja tehdä rakennusvaiheessa muutoksia esimerkiksi pohjaratkaisuihin ja pintamateriaaleihin. Keittiö koki myös aikamoisen muutoksen alkuperäisestä mallistaan ja halusimme panostaa keittiön pintoihin ja ulkonäköön hieman enemmän. Kävimme suunnittelemassa keittiön Keittiömaailmassa Vantaan Varistossa.
Malliltaan keittiö on i-muotoinen, kapeahko käytävä, jonka molemmilla puolilla on keittiön toiminnot. Toisella puolella on tiskiallas, astianpesukone ja hella sekä kaikki laskutaso. Toisella puolella laskutasoa ei ole lainkaan, vaan sieltä löytyy mikro, uuni ja jääkaappipakastin-yhdistelmä. Laskutason vähyys tuottaa välillä päänvaivaa, mutta onneksi ruokapöytä on lähellä ja sitä voi hyödyntää helposti ruokaa laittaessa.


Jääkaappimme on välillä saanut ihmetystä osakseen. Tämä on jo toinen side-by-side -jääkaappipakastin yhdistelmä, joka meillä on. Halusimme valkoisen jääkaapin ja päädyimme Boschin maitolasipintaiseen kaappiin, jonka toisesta ovesta löytyy jääpala-automaatti. Automaatista saa jääpalojen lisäksi jäämurskaa sekä jääkylmää vettä. Etenkin kesäisin jääpala-automaatti on ahkerassa käytössä!
Koska jääkaapin ovet ovat lasia, siihen ei tartu mitkään magneetit. Jääkaapin sivut ovat kuitenkin metallipintaiset, joten magneetit tarttuvat siihen kiinni ja sinne olen saanut jemmattua esimerkiksi kauppalistat.
Myös muut kodinkoneemme ovat Boschin valkoisia kodinkoneita. Valkoinen induktiotaso oli myös alusta asti varma valinta, sillä emme halunneet valkoisen kivitason katkeavan mustaan keittotasoon. Induktiotaso on ollut todella helppo pitää puhtaana ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen.


Franken tiskialtaan näimme Keittiömaailman mallikeittiötilassa ja ihastuimme siihen heti. Se on normaalia leveämpi ja syvempi, jätti-iso allas. Altaassa on helppo tiskata isommatkin vuoat ja kannut eikä vesi roisku pitkin poikin. Olemme suunnitelleet, että tiskialtaan päälle olisi kiva saada vielä lasinen taso, jolloin keittiöön saisi vähän enemmän laskutilaa ja tiskialtaaseen voisi hätätapauksessa vaikka piilottaa juhlien ajaksi käytössä muodostuneet tiskit.
Välitilaan suunnitellut laatat vaihdoimme valkoiseen maitolasiin. Mietiskelin alkuun hetken, että olisin valinnut kirkkaan lasin ja sen taakse esimerkiksi jonkin kuviotapetin, mutta nyt olen tyytyväinen, että välitila on yksivärinen. Tapettiin olisi saattanut kyllästyä ja sen vaihtaminen ei ole mikään ihan pieni operaatio. Välitila on myös todella helppo pitää puhtaana lasin ansiosta ja keittiö tuntuu avaralta.


Ruokapöytäkin on saanut nyt ympärilleen lisää pinnatuoleja sekä pari Aallon jakkaraa ja vanhat keinonahkaiset tuolit on annettu pois. Jakkarat on helppo siirtää syrjään ja ottaa taas tarvittaessa käyttöön. Mieheni heitti muutama kuukausi sitten ajatuksen, että kaikki ruokapöydän tuolit voisi vaihtaa noihin jakkaroihin ja olen itsekin alkanut ajatella asiaa enemmän. Se toisi lisää ilmavuutta ruokapöydän ympärille ja itse pidän jakkaroiden ulkomuodosta tosi paljon! Toisaalta pidän myös noista pinnatuoleista tosi paljon, olen saanut kaksi niistä isomammaltani ja kaksi ostin paikalliskirppiksen FB-sivulta tosi edullisesti. Harkitaan siis vielä tätä ajatusta hieman pidempään :)

Tuo keittiön romanttinen iso kello on muuten myös menossa jossain välissä vaihtoon. Paikka on kyllä kellolle sopiva, mutta jokin selkeämpi ja yksinkertaisempi kellovalinta olisi enemmän mieleeni. En vain ole vielä löytänyt sopivaa vaihtoehtoa.

Muutaman muunkin Kaksplus-bloggaajan keittiöön pääsee nyt kurkistamaan! Epäonnistuneesta keittiövalinnasta voi käydä lukemassa Porvoon mitalla -blogissa ja Pastellipisaroita -blogissa pohditaan pienen keittiön tuunausta!
10 kommenttia

 1. Mä niin tiesin!! Kauhea keittiökateus :D ♥ Ihana! Pakko tehdä tolle omalle keittiölle vielä jotain :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Höpsistä, teillähän on ihanan sympaattinen keittiö, kuten jo aiemminkin sanoin :) Onneks kyllä tuunaaminen on nykyään niin in, monet on käyttäneet vanhemmissa keittiöissään sitä dc-fixiä. Voi tehdä kaikkia kivoja ratkaisuja edullisesti ja saada uutta ilmettä isoihinkin tiloihin.. ja mahdollinen remonttikin ehkä venyy parilla vuodella vielä eteenpäin sellaisten helppojen tuunausten myötä :)

   Poista
  2. Tietkö, mä kävin heti tän postauksen luettuani kaivamassa kaapin pohjalta jämä dc-fix-rullan ja testailin sitä samantien :D

   Poista
 2. Aivan ihana keittiö!! :)

  VastaaPoista
 3. Voi että miten tyylikästä! Sinun blogisi on mahtava! Liityin lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen keittiö! Voi miks mulla ei oo sisustussilmää (eikä rahaa) :D

  VastaaPoista
 5. Ihana keittiö! Mistä löysitte nuo valkoiset Boschin kodinkoneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos. Muistaakseni ostimme Gigantista suurimman osan.

   Poista
 6. Todella hieno keittiö! Mistä löysitte nuo valkoiset Boschin kodinkoneet?

  VastaaPoista