Kööpenhamina, matkakertomus

Kuten aikaisemmin jo mainitsin, pääsin marraskuun lopulla käymään Kööpenhaminassa. Vietimme siellä äitini kanssa pitkän viikonlopun ja täytyy kyllä sanoa, että kaupunki oli mulle ihan nappivalinta! Harkitsimme ensin Saksan joulumarkkinoita, mutta jotenkin Kööpenhamina kutkutti mua enemmän, sillä tiesin sen olevan varsinainen designin Mekka - ja sitä se todella oli!

Tässä siis kuvapainotteinen postaus Köpiksen matkastamme ja samalla pieni matkakertomus.


Raatihuone

Perjantaina me lähdettiin heti aamulennolla, jotta meillä oli mahdollisimman paljon aikaa olla kaupungissa. Lentokentältä pääsi kätevästi junalla keskustaan rautatieasemalle, josta käveltiin lyhyehkö matka meidän hotelliin. Yövyttiin Tivoli Hotellissa, joka tosin ei ole kyllä ihan itse Tivolin (kaupungin keskellä sijaitseva huvipuisto) vieressä, vaan noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Jätettiin matkalaukut hotellin säilytykseen, sillä huone me saataisiin vasta kolmelta iltapäivällä.

Lähdettiin heti pyörimään kaupungille ja etsimään jotain kivaa kahvilaa! Köpiksessä oli TOSI kylmä, varmaan kylmempi kuin Suomessa tähän aikaan vuodesta. Vaikka siellä ei ollut lunta missään, niin järkyttävän kylmä tuuli puhalsi koko viikonlopun ja ulos lähtiessä sai todellakin pakkautua ja pukea vähintään sukkikset farkkujen alle.


*suom. kaupungin suurin ruokapaikka (Tivolin juliste)

Tivolin pääsisäänkäynti, puisto oli perjantaiaamuna vielä kiinni tähän aikaan..
Ostoskatu StrogetSeuraavaksi esittelen yhden mun lempikaupoista, joihin Köpiksessä törmäsin. Nimittäin sellainen krääsä- ja tavarataivas kuin Sostrene Grene. Tällainen askartelijaluonne ihmettelee, että miksei tämä ihana kauppa ole jo rantautunut Suomeen! Sostrene Grene on vähän tuntemamme Tigerin tapainen kauppa, josta löytyy sisustustavaraa joka makuun. Putiikista löytyy myös paljon askartelujuttuja, lasten leluja sekä mausteita ja erilaisia erikoispakattuja ruokatarvikkeita ja ostin liikkeestä esimerkiksi tarvikkeet arpomaani koruun. Arvonta on vielä voimassa tämän viikon ja siihen voit osallistua täältä!

Sostrene Grenestä ostin meille muutaman tämmöisen jo Instagramin puolella muutamaan otteeseen vilahtaneen talohyllyn. Ne pääsevät olohuoneen seinälle, kunhan kotimme takuukorjaukset ovat valmistuneet. Hyllyt myös kokevat pienen tuunauksen ennen esille laittoa, siitä ehkäpä myöhemmin lisää.. Sostrene Grenesiä voin suositella kaikille sisustajille ja askartelijoille, kauppa oli aivan ihana. Etenkin Amagertorvin kupeessa sijaitseva liike on kooltaan ihan valtava, pari kerroksinen rakennus. Välillä liikkeen työntekijä joutui sulkemaan ovet hetkeksi, jotta ihmismassa kaupan sisällä ei olisi kasvanut liian isoksi. Putiikki nimittäin oli tosi suosittu muutaman muunkin mielestä...

Köpiksen suositus ostoskadun Strogetin varrella ja Amagertorv nimisen torin lähistöllä oli pienimuotoiset joulumarkkinat. Näillä minimarkkinoilla pyörähdimme nopeasti perjantaina, mutta oikeastaan nämä markkinat olivat vain läpikävelyn arvoiset. Muutama koju joulukoristeita, glögipaikkoja ja ruokakojuja. Isommat ja oikeasti näkemisen arvoiset joulumarkkinat oli nimittäin Tivolin alueella, johon suuntasimme vasta lauantaina.


Raatihuoneen torin ympärillä oli sekoitus perinteistä tanskalaista kaupunkimaisemaa sekä uudenaikaisia toimistorakennuksia. Nämä maisemat olivat osa viikonlopun tutkimusmatkaamme kaupungilla.


Lauantaina kävimme syömässä ihan super hyvässä ruokapaikassa, nimittäin aasialaisessa Fatty Cowssa. Ravintola sijaitsi raatihuoneentorin kupeessa ja sisustukseltaan se viehätti minua tosi paljon. Pelkistetty aasialainen mustavalkoinen ravintola, todella simppeliä. Pöytään istuutuessa ruokailija voi pistää merkille esimerkiksi ruokalistojen puuttumisen. Ruokaa tässä paikassa on mahdollista syödä joko grillattuna tai hot potista. Niin että siinä ne vaihtoehdot, tarvitsetko listan?

Kyseessä on siis buffet-tyylinen ruokapaikka, jossa kaikki ruoat ovat raakoja ja ruoka kypsennetään itse ruokapöydässä joko grillaten tai maustetussa liemessä keittäen. Ruoka käydään itse hakemassa buffet-pöydästä ja sitten vaan kypsentämään. Olen aikaisemminkin syönyt hot pot-ruokaa, joten valitsimme hot potin. Kypsennetty ruoka dipataan vielä dippiin ja sitten vaan ääntä kohti. Tosi herkullista!

Kööpenhaminan suurin ostoskatu Stroget. Tämä katu on varmaan pari kilometriä pitkä ja täynnä kauppoja suurista merkkiliikkeistä pieniin design kauppoihin. Myös tältä kadulta risteilevät kadut ovat täynnä löytämisen arvoisia putiikkeja.
Myös suuri tavaratalo Illums Bolighus löytyy Strogetin varrelta Amagertorvin kupeesta. Jos et ole koskaan aikaisemmin kuullut tästä kaupasta, ihan vaan vinkkinä, että kannattaa varata aikaa tavaratalossa pyörimiseen. Kerroksia on paljon ja tavaraa ihan tuhottomasti. Täältä löytyy melkeinpä ihan kaikki, mitä Köpiksestä tulit ostamaan.

Matkan yksi huipentuma oli Tivoli, suuri huvipuisto keskellä kaupunkia. Tivoli oli jouluvalaistu, kaikki huvipuistolaitteet olivat käynnissä ja Kööpenhaminan joulumaa oli keskittynyt juurikin Tivoliin. Joulumarkkinat Tivolissa olivat todella upea kokemus ja suosittelen Tanskan matkaa suunnitteleville ehdottomasti tätä vuoden aikaa, jolloin joulumarkkinat ovat käynnissä Tivolissa.Tivoli oli täynnä paikalle varta vasten joulumarkkinoita tuotuja joulukauppoja ja herkkuputiikkeja. Joulukoristeita myytiin kaupoissa jopa kyllästymiseen asti, niitä oli tarjolla jokaiseen makuun! Vähäeleiseen, graafiseen ja runsaaseen, koristeelliseen jouluun. Valkoisia romanttisia joulukoristeita, punaisia trendikkäitä koristeita, mustia, kultaisia, hopeisia.. you name it!

Oltiin syöty jo kahtena päivänä puikkoruokaa: perjantaina sushia ja lauantaina päivällä aasialaista hot pottia. Kun törmäsimme Tivolissa pizzeriaan, päätimme molemmat siltä istumalta mennä pitsalle! Vihdoinkin "haarukka ja veitsi" -ruokaa!
Sunnuntaina meillä oli sovittu myöhäinen huoneen luovutus, mutta melkein heti aamupalan jälkeen päätimme lähteä läheiseen ostoskeskukseen nimeltä Fisketorv. Tämä ostoskeskus on samantapainen, kuin mikä tahansa Suomesta löytyvä Itis tai Jumbo. Täältä kuitenkin teimme viime hetken joululahjaostokset, joita viikonlopun aikana olimme vain aikaisemmissa kaupoissa katselleet.
Tivoli Hotel

Voin suositella Tivoli Hotellia, se oli siisti ja laadukas ja aamupala oli todella runsas ja hyvä. Ainut miinuspuoli hotellissa on se, ettei se sijainnut aivan keskustassa tai edes Tivolin vieressä vaan kaupoille oli pienoinen kävelymatka. Viikonlopun aikana tulikin käveltyä tosi paljon ja jalat olivat kipeinä vielä alkuviikostakin! Seuraavan kerran Köpikseen suunnatessa ottaisin hotellin lähempää ydinkeskustaa.Toivottavasti tästä matkakertomuksestani on hyötyä jollekin Köpikseen matkaa suunnittelevalle. Tämä oli meillekin vain pintaraapaisu kaupunkia ja paljon jäi näkemättä. Toivottavasti tulee vielä joskus uusi mahdollisuus päästä Köpikseen, seuraava matka olisi mukava ajoittaa kevät-/kesäkauteen!

3 kommenttia

 1. Kaikkea ihanaa härpäkettä hyllyt täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli, sitä alkoi jo ihan sokaistua kaikesta ihanasta.. Ja kun kotiin pääsi, niin oma tavaramäärä ei tuntunutkaan niin pahalta enää :D

   Poista
 2. Kiitos vielä mahtavasta matkaseurasta! Pikku hiljaa on aika suunnitella jo seuraavaa reissua, sillä tästä on tehtävä perinne! :)

  VastaaPoista