Joulusiivous: Kylpyhuone puhtaaksi!

Joulun jo kolkuttaessa ovella kirjoittelen nyt joulusiivouksesta! Moni siivoaa kotinsa viikoittain, mutta kylpyhuoneen siivoaminen ei välttämättä monella kuulu tähän viikkosiivouslistaan. Ainakaan itsellä ei ole aikaa siivota kylppäriä viikoittain, vaikka viikottaiseen perussiistimiseen toki WC:n pesu kyllä kuuluu. 

Suihkutilojen siivous vaatii hieman enemmän aikaa ja meillä se tehdään usein näin ennen joulua. On ihanaa käydä puhtaassa joulusaunassa aattoaamuna ja puhtaasta kodista tulee hyvä mieli. Sain kylpyhuoneen puhdistukseen tarkoitettuja tuotteita Sinituotteelta sekä muutamia Methodin puhdistusaineita Eettiseltä Luksukselta ja testasin näitä tuotteita meidän kylppäriin!
Kylpyhuoneen saumat meillä olivat päässeet tummumaan. Sinituotteen Jynssäri on tarkoitettu juuri laattojen saumoihin ja voin rehellisesti kertoa, että jynssärillä saa aikaan kyllä todella puhdasta jälkeä! Jynssärin kanssa pystyy käyttämään voimaa eri tavalla, kuin pitkä vartisten saumapuhdistajien kanssa ja Jynssärillä pääsee myös pienempiin nurkkiin sen muotoilun ansiosta. Sinituote on muuten tehnyt omatkin joulusiivousohjeensa kylpyhuoneen puhdistamiseen, käy lukemassa heidän nettisivuiltaan miten saat kylppärin ja WC:n joulukuntoon!

Puhdistusaineena käytin Methodin kylpyhuoneen puhdistussuihketta, jossa on mieto tuoksu. Yleensä kylpyhuonetta pestäessä nenää ja keuhkoja alkaa aina ahdistamaan, sillä pienessä tilassa puhdistusaineista tulee aina niin kova katku, mutta Methodin puhdistussuihkeen kanssa tätä ei tullut. Sinituotteen Jynssärin kanssa puhdistusaineidenkaan ei tarvitse olla niitä kaikkein voimakkaimpia ja voin lämpimästi suositella näitä tuotteita muillekin. Methodin tuotteet ovat täysin myrkyttömiä ja pullot valmistetaan kierrätysmateriaaleista. Methodin tuotteet sopivat hyvin lapsiperheeseen juuri tuon myrkyttömyyden takia ja voin huolettomin mielin käyttää Methodin puhdistusaineita. Lisää Methodin tuotteista voi käydä lukemassa esimerkiksi Eettisen Luksuksen sivuilta.
Todella puhdasta tuli!Lattiakaivon pesuun testasin Sinituotteen pitkävartista lattiakaivoharjaa. Tämä harja sopii hyvin esimerkiksi selkävaivaiselle, kun kaivon edessä ei tarvitse kyykkiä. Harjassa on myös pieni koukku, jolla saa nostettua kaivon kannenkin pois paikoiltaan. Mielestäni tällä lattiakaivoharjalla harjalla ei kuitenkaan saa niin puhdasta jälkeä, mitä itse siivoukselta vaadin. Itse tykkään irroittaa kaikki osat ja puhdistaa ne huolellisesti joka nurkasta ja kulmasta, eikä tällä lattiakaivoharjalla pääse ihan joka nurkkaan.

Yleiseen kaivon puhdistukseen se sopii kuitenkin hyvin, mutta perusteellinen puhdistus vaatii lähempää tarkastelua kaivon kanssa.
Kun kylpyhuoneen lattiakaivo on pesty, on aika asettaa paikoilleen vielä Sinituotteelta saatu hiussieppari. Olemme nyt kuukauden verran testanneet tätä ja en ymmärrä, miksemme ole aikaisemmin hankkineet hiussiepparia lattiakaivon suojaksi. Itselläni on puoleen selkään asti ulottuvat pitkät hiukset ja tämä hiussieppari kerää pudonneet hiukset erinomaisesti! Näitä aion ostaa jatkossakin, sillä ne estävät erinomaisesti hiusten kertymisen lattiakaivoon.
Ja niin kuin alussa mainitsin, puhdas joulusauna on jouluaaton yksi ohjelmanumero, jota ainakin mieheni odottaa joka joulu. Saunan kimppuun hyökkäsin Sinituotteen laudepesurilla. Mun täytyy harmikseni todeta, että meillä on varmaan ihan liian tiukat laudevälit, sillä en saanut laudepesuria mahtumaan meidän lauteiden väleihin. Sauna tuli kuitenkin pestyä päällisin puolin ja puhdasta tuli, puhtaan saunan tuoksu on jotain todella ihanaa!
Siivouksen jälkeen sitten kylpyhuoneen lattia vielä kuivaksi tällä triplakuivaimella. Meillä oli ennestään Sinin teräväkuivain ja nyt tätä uutta triplakuivainta testatessani saatan ehkä vaihtaa takaisin perinteiseen teräväkuivaimeen. Tuntuu, että teräväkuivaimen lasta oli hieman napakampi ja sillä sai paremmin vedettyä vedet lattialta. Triplakuivaimen kolmiteräinen kuivain on ehkä jopa liian elastinen ja taipuu vedettäessä niin paljon, että kuivauksen jälkeen miehenikin kysyi: "Kuivasitko lattian?". Meidän kylppärin lattia jää siis tällä triplakuivaimeilla mun mielestä tosi märäksi, suosittelen mielummin siis teräväkuivainta.Mukavaa ja puhdasta joulukuun 15. päivää kaikille. Ensi viikonloppuna ehtii vielä siivouspuuhiin, jos joulusiivous on jäänyt vielä puolitiehen! :)

Siivoustuotteet saatu yhteistyönä Sinituotteelta ja Eettiseltä Luksukselta.

Ei kommentteja