Itsetehty mysli

Sain jo vähän ennakkoon joululahjaksi ystävältäni aivan superherkullista itsetehtyä mysliä. Olen itsekin myslin ystävä ja muutenkin tykkään kaikenlaisista siemenistä ja pähkinöistä, teinhän muutamia viikkoja sitten myös joulun parasta saaristolaisleipää!





Sain tuon herkullisen myslin ohjeen ja täytyihän sitä kokeilla myös itse. Myslistä tuli kyllä tosi hyvää ja tein siihen myös oman pienen lisäyksen alkuperäisestä poiketen - lisäsin nimittäin rusinoita, jotka ovat suosikkejani! Tämä mysli paahdetaan uunissa, jolloin siitä tulee ihanan rapeaa ja hiutaleet, siemenet ja pähkinät saavat kivan paahtuneen maun.





RAPEA MYSLI

6 dl isoja kaurahiutaleita
0,5 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl manteleita
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl rusinoita
1 tl kanelia

SIIRAPPISEOS
1 dl vaaleaa siirappia
0,5 dl hunajaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria

1. Leikkaa pähkinät ja mantelit puolikkaiksi ja sekoita niihin hiutaleet, siemenet ja kaneli. Yhdistä toisessa astiassa keskenään siirapit, öljy ja vaniljasokeri. Yhdistä seos kuiva-aineisiin.
2. Kaada mysliseos leivinpaperin päälle pellille. Levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paahda 150 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Kääntele seosta muutaman kerran paahtamisen aikana lastalla.
3. Anna myslin jäähtyä ja säilytä sen jälkeen lasipurkissa.




Mysli on tosi nopea tehdä ja se on kiva vieminen vaikka kylään mennessä! Kauniisti paketoituna itse tehty mysli on kaunis lahja. Kaneli tuo mysliin kivaa makua ja mysli sopii erinomaisesti maustamattoman jogurtin kaveriksi.






3 kommenttia

  1. Ah ihanan näköistä. Kukahan tätä jaksiaisi meilläkin vääntää :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ja herkullista. Kaikki ravintoarvotkin tallella, kun on ihan itse valmistettua. :) Tämä on tosi nopee tehdä!

      Poista
  2. Hyvä joululahjaidea! Pitää yrittää muistaa ensi joulua varten! :)

    VastaaPoista