Designia, suomalaista suunnittelua ja muotoilua

Lupasin jäädä pienelle joulutauolle, mutta en malttanutkaan olla Tapaninpäivää kauempaa poissa. Melkeinpä joka blogissa hehkutetaan tällä hetkellä joulun aikaa, jouluruokia, joulukuusta.. Itse en taida jaksaa enää tänne blogin puolelle jakaa joulukuvia, Instagram on saanut niistä jo osansa. Näytän silti muutaman herkun lahjapuolelta, joita annoimme lahjaksi perheelle ja ystävillemme.

Mieheni vanhemmilla lehtikorin virkaa toimittaa erään tunnetun ruotsalaisen huonekaluketjun sininen kassi. Tuleva anoppini on jo jonkin aikaa manaillut ja valitellut kassin epätyylikästä olemusta keskellä kodin yhtä käytetyimmistä kulkureiteistä, joten ostimme anoppilaan uuden keräyspisteen lehdille: suomalaisen Everyday Designin paperikassitelineen sekä siihen sopivan juuttikassin. Tähän kassiin voi kerätä luettavat aikakauslehdet tai se sopii myös kierrätyskassiksi sanomalehdille ja pulloille. Telineen valmistuksessa on käytetty osittain kierrätettyä metallia ja telineeseen sopii kaikki kaupan vakiomalliset paperikassit.
Omilla vanhemmillani pyykkikorin virkaa on toimittanut jo monet vuodet vanha valkoinen rottinkikori kukkakankaisella pyykkipussilla. Kori tai ainakin kangas on 15 vuoden aikana jo parhaat päivänsä nähnyt ja olen muutamaan otteeseen kysynyt josko vanhempani olisivat hankkimassa uutta pyykkikoria. 

Nyt tuntui siis hyvältä ajatukselta ostaa heille uusi pyykkikori ja pitkän etsiskelyn jälkeen päädyin Muuton Hideaway koriin. Se on muotoilultaan yksinkertainen ja tyylikäs säilytyskori, joka sopii ulkonäkönsä puolesta moneen paikkaan. Sitä voi käyttää olohuoneessa pienenä lisäpöytänä tasaisen kannen ansiosta ja sisään voi piilottaa vaikkapa pari vilttiä. Toisaalta se sopii myös esimerkiksi kotitoimistoon roskaämpäriksi, sillä korin mukana tulee sisäpuolelle laitettava pidike muovipussia varten. Nyt se pääsee toimittamaan pyykkikorin virkaa kodinhoitohuoneeseen.

Meillä kävi vaan hieman hassu juttu korin kanssa, sillä tilasin väriltään harmaan korin. Avatessani pakettia huomasin, että kansi onkin musta, vaikka sen oikeasti pitäisi olla saman värinen alaosan kanssa. En olisi enää ehtinyt reklamoimaan koria ennen joulua tilaamaani kauppaan, joten päätin antaa korin kaksivärisenä. Kysyin myös vanhempieni mielipidettä korista ja heidänkin mielestään eripariset korin osat sopivat oikeastaan aika kivasti yhteen. Joten reklamaatio jäi tekemättä. Mitä mieltä itse olette kaksivärisestä korista?
Mieheni veli avovaimonsa kanssa saivat puolestaan hieman keittiön siivoustarvikkeita. Ostin Kööpenhaminasta itselleni Design Lettersin keittiöpyyhesetin, jossa oli kaksi pyyhettä ja annoimme toisen pyyhkeen nyt lahjaksi. Ostin myös heidän sisustustaan ajatellen musta5101-tiskiharjan sekä samaisen tuotemerkin keittiösuihkeen. Musta5101-tuotteet on valmistettu kokonaan Suomessa kierrätysmateriaaleista eivätkä esimerkiksi heidän puhdistustuotteensa sisällä lainkaan myrkkyjä, vaan ne on valmistettu luontoystävällisistä materiaaleista. Nämä tuotteet sopivat siis hyvin talouteen, johon on juuri ennen joulua saapunut pieni musta karvainen uusi perheenjäsen! :)
Tässä pieni kurkistus siis tämän joulun lahjoihin, joita annoimme läheisillemme. Lupaan esitellä myöhemmin myös parhaimmat herkut saamistamme joululahjoista!

Ei kommentteja