DIY: Kuparinen koristenauha ja joulufiiliksiä

Lapset olivat juuri käyneet päiväunille. Istuin sohvan nurkassa viltin alla ja lueskelin juuri kauppareissulta ostamaani joululehteä. Siinä kerrottiin eri perheiden joulunvietto tavoista ja siitä, miten aattopäivä kussakin perheessä vietetään. Yhden perheen tarina kolahti jotenkin osuvasti omiin tapoihimme, enkä malttanut laskea lehteä kädestäni, vaan ahmin joulun tunnelmaa sanojen joukosta. Vilkaisin ulos, siellä satoi lumista räntäsadetta, mutta se ei masentanut minua - päinvastoin, huomasin pillahtavani itkuun silkasta onnesta. Joulu tulee!

Meillä on vietetty aina ihania jouluperinteitä perheen kesken. Aattoaamuna on syöty puurot ja jokainen on saanut sillon ensimmäisen jouluyllätyksen, nimittäin Ässäarvan. Puurolautasen vieressä on odottanut arpa jo monta vuotta ja haluan jatkaa tätä perinnettä myös meidän oman perheen kesken. Se tuo jotain ekstrajännitystä aattoaamuun ja siitähän se jännitys lähtee sitten käyntiin. Aamupuuron jälkeen katsellaan telkkarista Joulupukin kuumaa linjaa ja tietysti Lumiukko. Sitten käydään yleensä joulusaunassa ja aloitetaan illan odotus. Lasten saannin myötä meidän perheet ovat kerääntyneet jouluisin aina meille aattoiltana ja ollaan jaettu paketteja. Koettiin se helpoimmaksi keinoksi, ettei lasten kanssa tarvitse aattona lähteä mihinkään ja saadaan viettää joulu kotona. Meillä jouluna kaikki kokoontuvat yhteen ja vietetään aikaa perheen kanssa, se on niin ihanaa aikaa.

Rakastan jouluaskarteluja ja erään Instagram-seuraajani toiveesta esittelen teille nyt viimeisimmän askarteluni. Tein pienen kuparin värisen nauhan eilen illalla ja tässä tulee siihen ohjeet. Nauhaa voi käyttää joulukuusen koristeluun tai sitten sillä voi koristella mieluisiaan paikkoja. Itse laitoin sen nyt eteiseen talon päälle, se sopii mielestäni kivasti siihen.
Ostin kuparin värisen kartonkiarkin Sinellistä. Tietysti tähän sopii ihan mikä tahansa väri tai paperilaatu, mutta kupari on tällä hetkellä niin in, joten itsekin "sorruin" sitten siihen. Arkin vieressä näkyvä omituinen laite on Big Shot-monitoimileikkuri, jolla voi leikata erilaisilla muoteilla helposti kivoja kuvioita. En jaksanut leikata pyöreitä ympyröitä käsin, joten stanssasin ne Big Shotilla. Ohut muotti eli stanssi leikkasi juuri ja juuri kaksi ympyrää kerrallaan. Toki ympyrät voi leikata myös käsin, jos on viitseliäs eikä minkään sortin leikkuria satu lähistöllä olemaan. Halkaisija minun ympyrässäni on noin 3-4 cm.


Kun haluttu määrä ympyröitä on leikattu, on aika kaivaa ompelukone esille. Kaksi ympyrää ommellaan yhteen niin, että (tässä tapauksessa kartonki oli yksipuolista) samanväriset puolet tulevat vastakkain. Itse ompelin siis valkoiset puolet vastatusten. Kaikki ympyrät ommellaan ketjuun ihan vierekkäin, ei kuitenkaan päällekkäin.

Sitten kun kaikki pallot on ommeltu ketjuun, taitetaan aina toinen sivu ympyrästä auki. Yhden yhteenommellun ympyrän kohdalta taitetaan siis kaksi sivua auki, jotta saadaan näkyviin valkoinen sisus. Valmis! :)


Mielestäni tästä kartonkiketjusta tuli tosi kiva, mitä tykkäätte? Ostin myös kullanväristä kartonkia, saa nähdä mitä saan siitä aikaiseksi. :) Kannattaa muuten seurata Instagram-tiliäni (nimimerkkini on smthingsmall), se päivittyy yleensä päivittäin!


1 kommentti