Pidä sinäkin omaa sisustussuunnittelukirjaa!

Siivosin kaappeja ja löysin muutaman vuoden takaisen sisustussuunnittelukirjani, johon olen tehnyt suunnitelmia silloiseen kotiimme. Muutimme 2011 ensimmäiseen omaan kotiimme ja olen edellisenä vuonna aloittanut pitämään leikekirjaa sisustusmakuni selkeyttämiseksi. 2013 muutimme toisen kerran, joten tämä kirjanen kertoo siis 2011-2013 välisestä kodistamme.

Sisustusmakuni on muuttunut reilu neljän vuoden takaa aika paljon, mutta jotain tiettyjä juttuja on myös pysynyt. Paljastan nyt teillekin, mitä olen neljä vuotta sitten kotiimme haaveillut!


Huomaan, että kylpyhuoneen suunnittelu on jostain syystä ollut mulle silloin tosi tärkeetä. Kirjassa on nimittäin monta sivua kylppärisuunnitelmia. Luulen, että se kyllä johtuu siitä, että kylpyhuone on ollut ainut paikka, josta mulla on mielessäni ollut tosi selkeä visio. Halusin silloin tummat, wengen väriset kalusteet ja mosaiikkikuviota. Myös silloinen keittiömmekin oli tuota saman väristä kalustelevyä. Nyt tuo tumma wenge on tullut ulos korvista, enkä nykyiseen kotiimme haluaisi sitä enää mistään hinnasta. Tosin eipä se tänne uuteen kotiimme enää sopisikaan. Näitä kuvia on kuitenkin hauska katsella, sillä silloisesta kylpyhuoneestamme tuli juuri tuon näköinen, joten tuntuu ihan kuin katselisi omaa vanhaa kylppäriään.


Mulla oli noihin aikoihin myös näköjään kova fiksaatio kerman vaaleaan väriin ja muutenkin ruskean eri sävyihin. Onneksi meille ei nyt ihan sentään ton väristä imuria silloin tullut, mutta toi Ergorapido kyllä löytyy juuri tuossa värissä. 

Noista Arabian Nero astiosta haaveilen edelleen, tosin meillä on kyllä tullut tilalle paljon muita tarjoiluastioista ja Teeman kapea pitkulainen vati löytyy jo, joka näyttää ulkomuodoltaan aika paljon tuolta isommalta tarjoiluastialta.


Näköjään taas lisää kylpyhuonejuttuja. Noista sisustustikkaista haaveilin tosi pitkään ja ostinkin ne vasta melkein juuri ennen kuin muutimme tähän nykyiseen asuntoomme. Meillä on tosin valkoiset bambutikkaat, ne eivät vain ole mielestäni löytäneet ihan sopivaa paikkaa nykyisestä kodistamme. Nyt ne ovat pienessä alakerran WC:ssä pyyhetikkaina, mutta paikka ei ole ihan sopiva niille.

Iittalan lasiesineitä meiltä jo löytyykin, eikä tuolta toiselta sivulta oikein mikään muu olekaan enää mieleeni. En ymmärrä miksi olen valinnut tuollaisen valaisimen kirjaan, tai taidan sittenkin muistaa.. 2009-2010 Thaimaan matkallamme noita samantapaisia valaisimia oli joka nurkalla, niissä oli vain tuo sivuseinämä aina jotenkin koristeltu Thaimaa-tyylillä. Ehkä matkan innoittamana olen haaveillut meillekin samantapaista valaisinta.
Taas yhdistyy vaalean kellertävän vaniljan valkoinen ja ruskea. Meidän silloisessa makuuhuoneessa yhdistyi tosiaankin juuri nämä värit. Makuuhuoneeseen ne valkoiset bambusisustustikkaat oli muuten alunperin ostettu, että niissä voisi roikottaa päiväpeittoa! Ja nuo Pentikin ruskeat lakanatkin meiltä muuten löytyy, olenhan mä näköjään aika paljon toteuttanut tätä mun sisustusvisiotani edellisen asunnon kohdalla!
Keittiön suunnittelu mulla on jäänyt aika vaiheeseen kirjan osalta ja muistelen olleen kotonammekin vähän samalla tavalla. En oikein osannut ainakaan silloin sisustaa keittiössä mitään, sillä haluan pitää aina työtasot tyhjänä tavarasta ja en jaksanut ostella mitään kivoja purkkeja seisomaan pelkästään kaapin perukoille. Sama ongelma on vähän edelleen olemassa, en haluaisi tukkia nykyistä työtasoa purkeilla tai millään muullakaan ylimääräisellä ja siksi keittiön työtasot ovat useimmiten tyhjät.
Kirjan välissä on tosi paljon liimaamattomia kuvia, joita olen leikellyt. Täyttäminen on jäänyt kesken ja muistelen sen johtuneen siitä, että sisustustyylini oli muuttumassa aika isosti. Halusin vaaleampaa, skandinaavisempaa ja ajattomampaa tyyliä, enkä oikein ollut varma miten voisin yhdistellä sitä silloiseen asuntoomme. Vanhemmiltani löytyy tuo ihana Secton valaisin ja meiltä on löytänyt kotinsa useampikin tuon lehtileikepinon esineistä. Puppy kotiutui meille viime jouluna ja sitä edellisenä jouluna ostin tuon Eero Aarnion Ghost-valaisimen.
Täytyy alkaa varmaan pitämään uutta inspiraatiokirjaa. Sitä on ainakin näin jälkikäteen ihan superhauskaa lukea ja miettiä, että "mitäköhän sitä on oikein tossakin kohtaa tullut mietittyä" tai "tuon haluaisin meille edelleen".

Olen kokenut sisustussuunnittelukirjan pitämisen todella inspiroivana ja hyvänä ideana. Kirjan pitäminen nimittäin opettaa itselleni paljon omasta maustani ja se vähentää myös heräteostosten tekemistä. Kun liimaa kirjan sivulle kuvan jostain toivehankinnastaan ja katsoo sitä uudestaan vaikkapa kuukauden kuluttua, niin voi vielä uudemman kerran pohtia ja harkita onko ostos todella tarpeellinen ja sopiiko se meille.

Olisi kiva kuulla, jos kukaan muu pitää tämmöistä inspiraatiokirjaa? :)

8 kommenttia

 1. Uusi lukija ilmottautuu :D

  Hauska idea! Itse odotan aina innolla mainosten saapumista (varsinkin anttila, asko yms) ja niistä sitten kynän kanssa ympyröin mieleisemmät. Tällä hetkellä mainokset menee ympyröinnin jälkeen lehtikeräykseen, mutta ehkä tollasen kirjan ostaminen vois olla aika kiva idea!

  Löysin blogisi sisustushullujen kautta, ja jään kyllä seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Netta, kiva kun löysit blogiini! :) Mun pitäisi myös alkaa taas leikellä, että saisin vähän uutta inspiraatiota sisustuksen suhteen. Nyt mulla on tietyt hankinnat mielessä kotiin, joten tuntuu, etten halua suunnitella mitään ennen kuin olen saanut nämä hankinnat tehtyä! :D

   Poista
 2. ihan superkiva idea! :) rakastan selailla kaikki kodinkuvastoja ja saan niistä niin paljon inspiraatiota, joskin myös kateellisia huokauksia, kun kotimme ei ole vielä lähelläkään sitä mitä haluaisin, eikä inspistä ole ennenkun ollaan päästä muuttamaan isompaan asuntoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura, mäkin toivoisin meille vielä vähän isompaa kotia, meidän nykyisestä kodista puuttuu esim. kodinhoitohuone ja mua ärsyttää pitää esillä pyykinkuivaustelineitä. Ja kateellisia huokauksia kuuluu täältäkin, mutta aina on kiva haaveilla :D

   Poista
 3. Kiva idea! Mä en vaan oikeen osaa sisustaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anette. sisustus on siitä mukavaa, että sitä voi tehdä juuri sillä tavalla kuin itse haluaa. Ei ole ketään, joka määrittelisi, miltä sun kodissa kuuluu näyttää. Siitä vaan toteuttamaan itseään, voi vaikka aloittaa siitä, että miettii josko nykyisiä huonekaluja voisi käännellä ja vaihdella niiden paikkaa, saisiko kodista niillä tavoin jo vähän eri näköisen tai jopa toimivamman? :)

   Poista
 4. Ihana idea....joutuu tulevaisuutta varten ehkä kasaa oma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, mäkin aloitin kirjan tekemisen alunperin tulevaisuutta varten. Olimme ostaneet uuden kodin ja muuttoon oli vielä vuosi aikaa, suunnittelin silloin siis tulevaa kotia varten. :)

   Poista