Part 5: Maanantaipäivän kulku

Viikko on alkanut siivoilulla, auringonotolla ja ruokaostoksilla käymisellä. Olemme olleet täällä nyt kolmisen viikkoa ja vielä on reilu pari viikkoa jäljellä. Olemme saamassa huomenna loppuloman ajaksi lisää seuraa, kun anoppini perheineen saapuu tänne lomailemaan meidän kanssa!

Ajattelin kuitenkin tehdä postauksen päiväni kulusta. Päivät ovat täällä kyllä niin erilaisia, yhtenä päivänä ollaan toisella puolella osavaltiota viettämässä päivää rannalla ja toisena päivänä taas otetaan rennosti kotona ja tehdään hyvää ruokaa. Yleensä päivän kulku menee kuitenkin tietyn kaavan mukaan, nimittäin lasten päiväunet ja ruokahetket ovat sellaisia "pitstoppeja" päivässä.

Tänään maanantaina herättiin koko porukka noin kahdeksan pintaan aamulla ja mentiin aamupalan tekoon. Mun vastuulle on yleensä langennut kahvin keitto, sillä mieheni ei ole vielä kertaakaan jaksanut nousta sängystä aamulla mua aikaisemmin ja meillä pätee sanaton sopimus kahvin keittovastuusta. Eli se joka ensimmäiseksi herää.. Joku saattaa pitää mua nyt ihan pöljänä, mutta mä pakkasin meille mukaan JUHLAMOKKAA! Kyllä vaan, mulla ei olis pinna kestänyt ensimmäisenä päivänä etsiä kaikkien espressovahvuisten kahvien joukosta sitä mun makunystyröille sopivaa kahvia, joten päätin turvautua tuttuun ja turvalliseen koti-Suomen kahviin. Ja onneksi sitä on tulossa lisää tänne matkaavissa matkalaukuissa ;) Esikoisen lempparijuttu täällä on muovailuvahat ja kun hän silmänsä aamulla avaa, niin kuuluu jo "muovailuvahaa!!!"


Aamupalan jälkeen noin kello kymmenen aikoihin oli seuraavana ohjelmavuorossa mun osaltani viime päivien kuvien latailu Google+ palveluun, jotta kotonakin olevat mummut, mammat ja papat pääsevät fiilistelemään kuvia. Olen ladannut kuvia palveluun kolmen viikon ajalta noin 1600 kpl, mutta kuvia on tullut räpsittyä varmaan tupla- tai triplamäärä. Lapset pääsi iskän kanssa siksi aikaa uimaan.
Mä myös aloittelin siivoilua, sillä päätettiin tehdä suursiivous ennen tiistaina saapuvia vieraita. Täällä meidän asunnolla oleva imuri on ihan sairaan rasittava, se sylkee kaikki roskat vaan läpi päin mun jalkoja, kun yritän imuroida sillä. Kokolattiamaton se imuroi supertehokkaasti, mutta suurin osa tän asunnon lattiapinta-alasta on puuta tai laattaa ja siinä se tuntuu liukuvan kaikkien roskien yli. Joten suurimmat roskat on pakko kerätä tällä tavalla perinteiseen tyyliin.
Kun lapset on saatu uimisen, polskimisen ja lounaan jälkeen päiväunille, alkaa äidillä vapaa-aika. Eli mä parkkeeraan itteni altaalle noin klo 12-14, kun molemmat lapset nukkuu samaan aikaan päiväunia. Parasta viihdettä on tietysti ristisanat ja kylmä limu.Kun lapset on heränneet päikkäreiltä, me aikuiset puolestamme syötiin lounas ja lapset sai välipalaa. Sitten lähdettiin koko konkkaronkka ruokaostoksille lähikauppaan.
Ostettiin huomenna saapuvia lomailijoita varten vähän limua, vettä, aamupalatarvikkeita ja lounastarvikkeita, jotta meidän ei sitten tarvitse heti lähteä ruokaostoksille uudestaan. Hienosti mahtuu auton perään tuplarattaat ja ruokaostokset!
Tässä vaiheessa kello onkin jo lähemmän iltakuusi ja alkaa olla iltasapuskojen aika. Tässä vielä yksi kuva meidän rauhalliselta omakotitaloasuinalueelta.Lasten lempparipuuhaa on ehdottomasti liukumäki, niin ulkona kuin sisälläkin. Ollaan parina iltana tehty tämmöinen köyhän miehen liukumäki ja laitettu sohvatyynyt vasten sohvan reunaa. Hyvin kelpasi yksi- ja kaksivuotiaalle tämä ja lapsista lähtee tässä riehumalla loputkin mehut pois ennen nukkumaan käymistä.

Mieheni Vee lähti juuri käymään iltalenkillä ja me taidetaan lähteä lasten kanssa iltapalalle. Lapset käy nukkumaan yleensä kahdeksan jälkeen ja me aikuiset valvotaan vielä pari tuntia yleensä telkkaria katsellen.

Sellainen oli meidän maanantaipäivä! Huomenna lähdetään vaihtamaan auto isommaksi, jotta kaikki lomailijat mahdutaan sitten samaan autoon, muita suunnitelmia ei huomiselle päivälle vielä olekaan. :)

Ei kommentteja