Part 6: Lasten ruokakulttuuri Amerikassa

Amerikassa monet perheet syövät ulkona viikoittain elleivät jopa päivittäin. Lasten viihtyvyys on myös huomioitu ruokapaikoissa ja poikkeuksetta ensimmäisenä meidänkin muksut saavat nenän eteen värikynät ja väritettävän ruokatabletin. Eräässä ravintolassa sai jopa piirrellä paperiseen pöytäliinaan. Meidän Aan lempipuuhaa on kuoria paperit näistä vahaliiduista, joten voitte kuvitella, miltä pöytä näyttää vartin päästä saapumisestamme.. Täynnä pientä paperisilppua!

Lapsille on tietysti joka paikassa omat ruokalistat ja jenkkityyliin ne sisältävät useimmiten ranskalaisia ja jonkin pääruoan, kuten lihapullia tai "fried chicken" eli uppopaistettua kananfilettä. Meidänkin lapset tykkäävät kyllä ranskalaisista, mutta muutaman kerran ollaan tilattu vaihtelun vuoksi höyrytettyjä kasviksia. Kasvikset saattaa upota Aan masuun kokonaan, kun ranskalaisia taas jää usein paljon syömättä. Niin ja täytyy vielä mainita, että kotona meillä ei ole oikeastaan koskaan ranskalaisia tarjolla, joten ainakin tälle äidille sopii ihan mainiosti, että lapset syövät pari kertaa ranskalaisia loman aikana.Juomavaihtoehtoina on usein erilaisia hedelmälimuja tai maitoa. Maitoakin on saatavilla useassa paikassa normina tai sitten suklaan makuisena. Kerran yritin ostaa mäkkäristä maitoa Aalle, mutta heillä oli ainoastaan suklaamaitoa.. Ostin sitten mielummin vettä, vaikka suklaamaito olisi ihan takuuvarmasti uponnut Aalle.

Jenkeissä on todella paljon ylipainoisia (lapsiakin) ja täällä lihavuus on oikeasti kasvava "epidemia". Usein lihavilla vanhemmilla näkee lihavia lapsia ja ollessamme eräässä ostoskeskuksen leikkipaikassa vanhemmat hakivat 1-vuotiaalleen porkkanakakkua välipalaksi. En tiedä oliko kyse vain spesiaalista herkusta heidän perheessään, mutta itselleni ei tulisi mieleenkään ostaa jättimäistä kakkupalaa Oolle välipalaksi. Oo ei ole tainnut edes maistaa yhtään karkkia tai muutakaan herkkua vielä, no ehkä 1-vuotis syntymäpäivillä sitten, jotka vietetään täällä Jenkeissä ;)

Oo ei muuten pysty juomaan paikallista maitoa yhtään, vaan saa siitä mahakipuja. Me ollaan jouduttu ostamaan korvikejauheita, mikä tuntuu niin hassulta, kun Suomessa oltiin jo juotu hyvän aikaa ihan normimaitoa ja se sopi hyvin Oon mahalle.
Loppuun vielä pari kuvaa meidän jokapäiväisestä eväslaukusta, joka roikkuu rattaissa minne mennäänkin. Laukun pohjalle pari kylmäkallea, maitoa, vettä, hedelmiä, juustotikkuja ja vanhemmille mukaan pari kylmää limua. Näillä eväillä selviää hyvin shoppailureissusta ostoskeskukseen tai muutamasta tunnista rannalla.


Ei kommentteja