Iittalan sisustus ja kattaus

Fiilistelen täällä Jenkeissä viimeisinä lomapäivinä jo Suomijuttuja ja yksi lempparisivustoistani on Iittalan nettikauppa. Sieltä löytyy joka kerta vaikka mitä ihanaa ja kelpuuttaisin vaikka kaikki jutut kotiini. Kävin katselemassa ihania tavaroita syksyn pimeneviin iltoihin ja keräsin lempparijuttuni kuvakollaaseihin Iittalan sisustuspuolelta ja astioista. 

Nämä alla olevien kuvien tavarat ovat toivelistallani ja hankinnassa ehkä "sitten joskus". Osa tuotteista meiltä kotoa löytyy jo toisen värisenä, sain kesällä syntymäpäivälahjaksi valkoisia Nappuloita ja joskus tavaratalon sisustusosastolla töissä ollessani sain Iittalan edustajalta mustan Purnukan lahjaksi. Myös Teemaa löytyy perusvalkoisena astiastostamme.

Haluan pitää kotimme sisustustyylin vaaleasävyisenä ja tuoda pientä särmää tällä hetkellä mustasta ja metallinhohdon eri väreistä. Kodissamme on myös jonkin verran maanläheisiä ruskeita sävyjä ja tämän hetken pinnalla oleva sininen on myös yksi suosikeistani. 


Nappula kynttelikkö 209e, Purnukka valkoinen 28,60e ja helmenharmaa 22,90eVakka 169e, Nappula kynttilänjalka messinki 42,90e ja musta 25,90e, Kastehelmi kirkas 13,30emattakirkas 20,50e ja sade 8e (13,30e)Allas kynttelikkö 53,80e

Iittalan uutuus Nappula kynttelikkö on aivan ihana. Olisi kiva nähdä se livenä, tietääkö joku muuten, että minkälainen kynttilä sinne sopii sisään? Tavallinen tuikku vai se isompi? Pari purnukkaa sopisi meille kivasti sen mustan aikaisemmin saamani lisäksi. Purnukassa taitaa olla tiivisterengas kannessa, itse heitin muistaakseni omasta purnukastani tiivisterenkaan menemään, sillä se tuli silloin niinkin arvokkaaseen käyttöön, kuin takapihalle tuhkakupiksi ja tiivisterenkaan takia purkin avaaminen tuhkan ripottelemiseksi oli tosi hankalaa. Mutta koska mieheni on vähentänyt tupakin polttoa huomattavasti, pelastin purkin takaisin sisään muuhun käyttöön. Nyt mietin, että tuollainen valkoinen purnukka sopisi ihanasti kahvinpuruille, mahtuukohan sinne yksi kokonainen paketti?

Valkoinen Vakka laatikko sopisi hyvin keittiön pöytämme päätyyn ja laittaisin sinne luultavasti säilytykseen muutamia kynttilöitä ja servettejä. Nyt etenkin servetit ovat meillä tosi hankalasti saatavissa kaapin ylähyllyllä perimmäisessä nurkassa ja lyhyenä ihmisenä joudun aina ottamaan jakkaran avuksi, kun alan etsimään servettejä kaapista. Tuo Vakka olisi loistava säilytyspaikka niille. Kuten jo aiemmin mainitsin, multa löytyy muutama valkoinen Nappula kynttilänjalka, jotka sain viime kesänä lahjaksi vanhemmiltani. Niiden seuraksi sopisi mainiosti musta tai messinginvärinen kynttilänjalka ja etenkin lähenevää joulua ajatellen sellainen olisi kiva hankinta, kun kynttilöitä tulee muutenkin poltettua enemmän pimeinä vuodenaikoina.

Kastehelmi tuikut sopisi meille hyvin perus Tuikkujen rinnalle, joita multa löytyy muistaakseni kirkkaana, omenanvihreänä sekä vaaleansinisenä. Ehkä tänäkin vuonna meille on tulossa valkoinen joulu, joten vaaleansävyiset kynttilälyhdyt kävisivät ihanasti kattauksen joukkoon. Musta Allas kynttelikkö näyttää aivan adventtikyntteliköltä neljän kynttilänjalkansa ansiosta ja siihen tarkoitukseen ajattelin sitä meillekin. Viime vuonna sain emännöimiltäni Zelected by Houze sisustuskutsuilta paksuihin pilarikynttilöihin kiinnitettävät metalliset kreikkalaiset adventtinumerot, mutta jostain syystä suomalainen design vetää nyt vahvasti puoleensa ja haluaisin meille jonkin vuosia ja aikaa kestävän adventtikynttelikön. Siitä syystä listalleni valikoitui tuo hyvin yksinkertainen Allas kynttelikkö.


Taika tarjoilulautanen 85,90e, Piilopaikka kaadin 57,50e, Teema musta kuppi 17,20ePiilopaikka kuppi 17,50e, Piilopaikka kulho 21,50e, Piilopaikka pasta/salaattilautanen 29,90e, Kastehelmi kakkutarjotin 55,30e, Teema musta vati 49,90e, Kastehelmi lautanen 44,80e

Olen jostain syystä ohittanut aikaisemmin nuo aivan ihanat Piilopaikka-astiat ja ne osuivat silmiini vasta nyt. Astioissa on aivan ihania kuvioita ja mieleeni tulee vähän Marimekon tämän kauden uutuudet Kukkuluuruu-kuoseista sekä vanha suosikkini mustavalkoinen Siirtolapuutarha. Nämä yksinkertaisella kuosilla somistetut astiat sopisivat hyvin valkoisen Teeman kanssa, jota meiltä löytyy kotoa jo ennestään sekä Marimekon Oiva ja Siirtolapuutarha astioiden kanssa, joita meille on myöskin kerääntynyt muutaman astian verran.

Haluaisin meille myös muutaman teekupiksi tarkoitetun isomman kupin ja olen katsellut jo pitkään Teeman mustaa teekuppia, mutta tuo Piilopaikka-kuppi näyttää myös todella kivalta. Himoitsen meille myös muutamaa uutta tarjoiluastiaa ja isokokoinen Kastehelmi lautanen on kutkutellut mielessä jo sekin pidemmän aikaa. Mitä tykkäätte näistä valinnoistani? :)

Kaikki kuvat Iittala.fi

Ei kommentteja