Part 2: Asunnon vuokraaminen Floridassa

Lähdemme Jenkkeihin parin viikon päästä ja teen matkasta ja siihen liittyvistä asioista postauksia silloin tällöin. Nyt on vuorossa asunnon vuokraamiseen liittyvät asiat. Asuntoa vuokratessa kannattaa miettiä reissuun lähtevän porukan koko ja tietysti oma budjetti sekä mitä itse asumiselta ulkomailla odottaa.

Meille on ollut viime reissuilla tärkeää, että asunto sijaitsee rauhallisella alueella. Asunnon koon suhteen on ollut myös vaatimuksena se, että kaikki mahtuvat nukkumaan omissa huoneissaan. Mukavimmaksi tavaksi viettää lomaa on osoittautunut omakotitalon vuokraaminen omalla uima-altaalla ja mieluiten vielä niin, että uima-altaalta näkyy luontoa eikä esimerkiksi ikkunaa naapurin olohuoneeseen. Tälläkin kertaa nämä asiat toteutuvat ja miehelle oli myös tärkeää, että takapihalta löytyy grilli.

Olemme käyttäneet asunnon vuokraamiseen HomeAway tai VRBO nimisiä nettisivustoja. Tällä kertaa asunto löytyi HomeAwayn kautta. HomeAwayssa voi asettaa erilaisia hakuehtoja ja sivusto toimii mielestäni todella hyvin. Hakuehtoja voi rajata huoneiden lukumäärän suhteen, asumistavan suhteen ja hakuehtoihin voi myös valita esimerkiksi ulkoporealtaan, grillin, lapsiystävällisyyden jne. Asuntoa haetaan tietysti loma-ajaksi ja kun saapumis- ja lähtöpäivät on asetettu hakuun, sivusto ehdottaa ainoastaan vapaita asuntoja. Kun sopiva loma-asunto on löytynyt, yhteydenotto vuokraisäntään käy helpoiten sähköpostitse.

Tällä kertaa vuokrasimme asunnon Orlandosta Davenportin alueelta. Olemme olleet myös Orlandossa Kissimmeen alueella sekä kerran länsirannikon puolella Tampassa. Mukavan näköinen vuokratalo löytyi Victor's Villas nimiseltä vuokraajalta. Olisimme halunneet vuokrata häneltä Space Center Villan, mutta koska pähkäilimme päivän liikaa, sitä ei enää löytynyt vapailta markkinoilta seuraavana päivänä. Kannattaa siis HETI ottaa yhteyttä vuokranantajaan, kun mieluinen talo löytyy, eikä odottaa esimerkiksi seuraavaan päivään, kuten me teimme. Onneksi samalta vuokraajalta löytyi toinen mukavan näköinen talo, Penguin Retreat ja päätimme vuokrata sen.
No mitä tämä kaikki sitten maksaa? Mukavan ja siistin talon useammalla makuuhuoneella saa tältä alueelta vuokrattua noin 100 dollarista ylöspäin per yö. Yleensä vuokranantajilla on jokin minimivuokraaika, esimerkiksi 4-7 päivää. Mikäli majoitut alle viikoksi, osa vuokranantajista perii siivousmaksun 100-200 dollaria. Ulkoporealtaan ja grillin käyttö on usein myös maksullista. Vuokranantajalta kannattaa pyytää tarjous, johon kuuluu kaikki haluamanne asiat. Monet vuokranantajat hyväksyvät maksutavaksi PayPalin, jota myös itse suosittelen käyttämään. Koskaan ei kannata siirtää rahaa suoraan vuokranantajan tilille, luottokorttia kannattaa aina käyttää tässä välissä. Jos vuokranantaja ei hyväksy mitään luottokorttia, PayPalia eikä käytä esimerkiksi HomeAwayn omaa maksunvälitysjärjestelmää (johon siihenkin vaaditaan luottokortti), kannattaa etsiä toinen vuokranantaja. Ja kannattaa ehdottomasti Googlettaa vuokranantajan nimi, asunnon nimi ja kaikki mahdollinen ennen maksun lähettämistä.

Vuokraamamme talo sijaitsee omakotitaloalueella, jossa on paljon saman tyylisiä omakotitaloja. Talomme on yksikerroksinen, joka on todella plussaa lasten kanssa matkustaessa. Viimeksi olimme matkalla helmikuussa kaksikerroksisessa talossa ja portaissa piti olla aina joku vahtimassa tai auttamassa pientä kiipeilijää.
Talomme sijaitsee kymmenen minuutin ajomatkan päässä Disney Worldista, Sea Worldista ja myös Universal Studios sijaitsee aivan lähellä. Iso ruokakauppa Publix lienee lähikauppamme. Asunnossa on viisi makuuhuonetta, täysin varusteltu keittiö (ehdoton lapsiperheelle!) ja oma uima-allas. Kuvassa näkyvä autotalli on oikeasti pelihuone, josta löytyy biljardi, ilmakiekko ja pöytäfutis. Talosta löytyy tietysti myös langaton internet, pesukone ja kuivausrumpu ja lapsiperheelle tärkeitä asioita, kuten syöttötuoli ja rattaat.Takapihalta löytyy uima-allas, jota suojaa tumma verkko. Sisäpuolella oltaessa verkko ei oikeastaan näy juuri yhtään, eikä se peitä aurinkoa. Verkon tarkoitus on pitää ötökät ja muut eläimet ulkopuolella, mutta kerran pieni kilpikonna oli päätynyt uiskentelmaan uima-altaaseen verkosta huolimatta! :) Alla olevissa kuvissa ei näy uima-altaan suoja-aitaa, joka tulee talon ja uima-altaan väliin, mutta sellainen on useilla alueilla pakollinen, jotta lapset eivät putoa altaaseen.


Kaikki asuntokuvat Victor's Villas


Toivottavasti tästä postauksesta on hyötyä jollekulle, joka miettii matkustamista Jenkkeihin perheen kanssa! Toiveita aiheista saa esittää, jos joku mietityttää Floridaan matkustettaessa.

Ei kommentteja