Lastenhuone

Olemme siis asuneet kodissamme noin puolisen vuotta ja tavarat ovat löytäneet suurimmaksi osaksi paikkansa. Aalla on oma huone ja se on kalustettu Ikean Mammut huonekaluilla. Oolle huone on vasta suunnitteilla, mutta sänky ja valaisin sinne on jo hommattu. Kattolampuksi Oon huoneeseen valitsin Färg&Formin Moln pilvivalaisimen, sinisellä pohjalla. Sänky on sama, kuin Aan huoneessa eli Ikean Mammut, sillä totesin sen olevan sopivan korkuinen reilu yksivuotiaalle. Yksivuotiaana Aa nimittäin halusi ensimmäistä kertaa pois pinnasängystä ja omaan sänkyyn siirtyminen ei olisi todellakaan onnistunut korkeammalla sängyllä. 

Nyt pitäisi alkaa kuitenkin pohtia omaa huonetta myös Oolle. En oikein ole vielä päättänyt minkä tyylistä huoneeseen haluaisin, sillä mun päässä taistelee kaksi hieman erityylistä sisustussuuntaa. Ensimmäinen sisustustyyli on värikäs ja moderni ja toinen sisustustyyli taas hempeän värinen ja perinteinen. Kumpi olisi kivempi puoli vuotiaalle Oolle? Vai voisiko olla vähemmän ehdoton sisustussuunnan kanssa ja jotenkin kivasti yhdistellä näitä molempia tyylejä?


1. Maatuskaeläimet, Studio Matryoshka
2. Julisteet, Ingela P Arrhenius
3. Seinätarra, Skip Hop
4. Pilvipurkit, Färg&Form
5. Puppy, Eero Aarnio
1. Moln-tapetti, Färg&Form
2. Kirjaintyynyt, Pottery Barn Kids
3. Star villamatto, Kids Concept
4. Päiväpeitto, Pottery Barn Kids
5. Mammut-sänky, Ikea (poistunut valikoimista)
6. Muumi-valaisin, Feelis


Yksi vaihtoehto lastenhuoneelle olisi myös se, että Aa ja Oo nukkuisivat samassa huoneessa ja toinen huone olisi varattu leikkimiseen. Se olisi ehkä mukavinta myös lapsille, sillä ikäeroa heillä on niin vähän, että heistä tulisi varmasti hyvät nukkumakaverit. Se myös helpottaisi ainaista lelujen siivoamista, kun ei tarvitsisi kahden lapsen huonetta ensin raivata päivän leikeistä ennen nukkumaan käymistä. Jos lapset laitettaisiin nukkumaan samaan huoneeseen, niin parin vuoden päästä voisi hankkia kerrossängyn, niin saisi vähän säästettyä arvokasta lattiatilaa, sitä ei mielestäni koskaan ole liikaa ainakaan lastenhuoneessa.

Nukkumajärjestelytkin siis vaivaavat täällä nykyisessä kodissamme. Haluaisin saada kaikki paikat kuntoon niin, että voisin vain alkaa nauttia täällä asumisesta, eikä tarvitsisi koko ajan miettiä, että mitä jostain huoneesta tai nurkasta tai seinältä puuttuu. Toisaalta olen ehkä kuitenkin sellainen luonne, että koskaan ei ole valmista ja saan jatkuvasti uusia ideoita esimerkiksi juurikin sisustuksen suhteen. Muutimme siis viime syksynä valmistuneeseen rivitaloon ja teimme jonkin verran muutostöitä tänne esimerkiksi huonejaon ja keittiön suhteen. Elämme kuitenkin nyt jonkinlaisen muutoksen keskellä, kun molemmat lapset ovat lähiaikoina siirtyneet tai siirtymässä omiin huoneisiinsa nukkumaan, olemme uusimassa osaa huonekaluista jollakin aikavälillä ja oikeastaan emme tiedä, kuinka pysyvä koti tämä asunto meille oikeastaan onkaan. Täytyisi tehdä jonkinlainen pitkän tähtäimen suunnitelma kodin ja asumisen suhteen ja eilisen tonttikierrosajelun jälkeen teimme nyt toistaiseksi päätöksen, että pysymme tässä kodissa ja rakennamme tästä itsellemme ihanan paikan elää ja olla.

Ei kommentteja