Kevättä ja vessaongelmia

Aina näin keväisin mulle iskee se ihanakamala sisustushömppä, tekisi mieli vaihtaa matot ja taulut ja verhot ja sohvat kaikki uusiin ja kevyempiin väreihin! No me ollaan vasta puolisen vuotta asuttu tässä kodissa, joten on sanomattakin selvää, että koko sisustusta ei olla nyt uusimassa vain koska on kevät! Mutta jotain kivoja keväisiä juttuja olisi ihana tietysti hankkia ja tarvettakin olisi esimerkiksi uudelle pyykkikorille. Vanha pyykkikorimme vetelee viimeisiään, sillä mieheni Vee vähän survoi sitä kapeammaksi edellisen asuntomme pyykkikaappia varten ja niin sen pyöreä muoto muuttui soikeaksi.. Nyt se alkaa olla siinä kunnossa, ettei se enää pysy edes pystyssä, joten eiköhän meille joku päivä muuta ainakin uusi pyykkikori. Myös eteiseen tarvittaisiin niin sanottu hätävara-naulakko, eli vaikkapa vieraiden takkeja tai laukkua varten olisi hyvä olla jokin esillä oleva naulakko. Haluaisin jalallaan seisovan naulakon, mutta koska rakastan avointa lattiatilaa, päädyn todennäköisesti seinälle kiinnitettävään naulakkoon. Ruokapöydän tuolimme kaipaisivat myös uusintaa, sillä vanhat tuolit ratkeilevat jo liitoksistaan. Emme raaskineet muutama vuosi sitten investoida kunnon tuoleihin, vaan päädyimme ostamaan tosi edulliset valkoiset keinonahkatuolit muistaakseni Kodin Ykkösen alennuspäiviltä. Nyt 2-3 vuotta vanhat tuolit ovat repeilleet ompeleiden kohdalta, eivätkä enää näytä siisteiltä. Lapsiperheessä tosin kaiken ei tarvitse mielestäni olla ihan viimeisen päälle, mutta joka päiväisessä käytössä olevien tavaroiden tulee olla kestäviä ja kestää niin aikuisten kuin lastenkin käyttöä ja sen takia haluaisinkin panostaa nyt laatuun ruokapöydän tuolien kanssa.

Meiltä myös puuttuu kodistamme kokonaan kylpyhuoneen kalusteet, joo uskokaa tai älkää! Puoli vuotta ollaan siis asuttu ja pikku-WC:ssä ei ole muuta kuin allas ja peili. Sama homma kylpyhuoneen kanssa, siellä tosin on kyllä pyykkikaappi ja hätävarana Ikean punainen lokerohylly, joka jäi muutossa yli. Mutta kunnon kylppärikalusteet siis puuttuvat edelleen ja ne ovat myös hankintalistalla. Voitin pari viikkoa sitten Ikean Facebook-kilpailussa 100 euron lahjakortin ja ajattelinkin käyttää sen pikku-WC:n sisustamiseen. Pikku-WC on nimensä mukaan pikkuinen, eli täytyy tarkkaan mitata minkälaiset kalusteet sinne sopivat. Ihanintahan olisi saada mittatilauskalusteet, mutta rahatilanteen huomioon ottaen tuo 100 euron lahjakortti tuntuu vähän paremmalta idealta tällä hetkellä. Katselin jo valmiiksi Ikean sivuilta kalusteita ja ajattelin hankkia vessaan korkean kaapin, jotta kaikki purkit ja purnukat saataisiin vihdoin pois minigrip-pusseista ja saisin aseteltua ne hyllyille. Ikealla olisi pari vaihtoehtoa, kriteereinä on valkoinen väri (plussaa korkeakiillosta), tavarat kaapin sisään piilottava ovi ja kapea syvyys. Avohylly on siis pois listalta, sillä vaikka siisteydestä pidänkin, niin pölyjen jatkuva pyyhkiminen vessan hyllyiltä ei ole mun lempparipuuhaa.

Ensimmäinen vaihtoehto Godmorgon seinäkaappi ei ylety siis lattiaan asti, vaan kiinnitetään ylemmäs seinään. Se mahdollistaisi sen, että alle voisi sijoittaa tason ja sen alle vielä jonkinlaisen kaapiston. Toinen ja kolmas vaihtoehto ovat molemmat korkeita peilikaappeja eli ovi on nimenomaan peilipintainen. En tiedä pidänkö siitä, mutta peili toisaalta toisi hieman tilantuntua muuten vähän ahtaaseen vessaan. Godmorgonia saa kyllä myös korkeakiilto-ovella, mutta ongelmaksi tuon Godmorgonin kanssa muodostuu se, että sen syvyys on 30cm ja kun päälle lisätään vielä aukinainen ovi, kaapin syvyydestä tulee liian syvä ja ovi osuu vessanpönttöön. Todennäköisesti ainoaksi vaihtoehdoksi jää siis Lillången, jonka laatu tuntuu hieman heppoiselta, mutta mitat toisaalta olisivat juuri sopivat meidän pikkuvessaan (kaapin syvyys vain 21cm). Täytyy käydä Ikeassa joku päivä tutkailemassa vaihtoehtoja ja täytyy myös miettiä minkälainen allaskaappi sitten olisi tulossa. Olen ihastunut ikean Godmorgon sarjaan, mutta todennäköisesti se ei tule onnistumaan myöskään allaskaapin osalta, sillä taas tulee vastaan syvyys, kun avoinna oleva vetolaatikosto ottaa kiinni vessanpöntön reunaan. Joudumme siis valitsemaan varmaan saranoilla olevan ovellisen allaskaapin, eikä mieluista ole vielä tullut vastaan. Siinäpä vasta vessaongelmaa kerrakseen.

Ei kommentteja